Savivaldybė: remontuojamų gatvių sąraše – solidūs papildymai | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė: remontuojamų gatvių sąraše – solidūs papildymai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Karaliaus Mindaugo pr., Tunelio g., K. Baršausko g., Pramonės pr., Taikos pr., Tvirtovės al., Savanorių pr., Šiaurės pr. ir Veiverių g. – šias gatves ar jų atkarpas Kauno miesto taryba ketvirtadienį papildomai įtraukė į Kauno miesto gatvių priežiūros programą. Šios gatvės bus kapitaliai sutvarkytos per šiuos ir kitus metus.

Į šių metų balandį tarybos patvirtintą Kauno miesto gatvių priežiūros programą įtrauktos svarbiausios magistralinės Kauno miesto gatvės, pasižyminčios didžiausiais eismo srautais. Planuojama, kad šįmet bus kapitaliai suremontuotas Karaliaus Mindaugo pr. (nuo Vytauto Didžiojo tilto iki „Akropolio), visa Tunelio g., Savanorių pr. (prasčiausios būklės atkarpa tarp Aukštaičių g. ir K. Petrausko g.) ir Šiaurės pr. (atkarpa tarp Savanorių pr. ir V. Landsbergio-Žemkalnio g. ir kita atkarpa tarp Jonavos g. ir Sukilėlių pr.).

Kitų metų planai

Kitais metais planuojama kapitaliai sutvarkyti K. Baršausko g., Pramonės pr., Veiverių g. (atkarpa tarp prekybos centro „Maxima” ir miesto ribos), Taikos pr., Tvirtovės al., K. Petrausko g. (atkarpa tarp Radvilėnų pl. ir Savanorių pr. 2015-aisiais taip pat bus tvarkoma kita Savanorių pr. atkarpa, esanti tarp Žemaičių g. ir laiptų į Ožeškienės g.

„Šiuo sprendimu į programą papildomai įtraukėme daugiau gatvių, tarp kurių – beveik visos didžiausios ir svarbiausios miesto gatvės. Artimiausiu metu turėtumėme sulaukti naujos asfalto liejimo mašinos, kuri pakeis sudegusiąją. Visi suplanuoti darbai turi būti padaryti dar šiemet”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Darbai vyksta visame mieste

Šįmet taip pat tvarkoma visa eilė gatvių, kurios į Kauno miesto gatvių priežiūros programą buvo įtrauktos anksčiau. Kelininkai šiais metais atnaujins visą Jonavos g., Elektrėnų g., Palemono g., Biruliškių g., Keramzito g., Pamario g. ir kitas gatves.

Šių metų pavasarį darbus pradėję kelininkai jau sutvarkė Panerių g. ir Draugystės g. atkarpas bei šiuo metu tęsia Pravieniškių g. remonto darbus. Taip pat tęsiamos Savanorių pr. įkalnės, K. Petrausko g. atkarpos, K. Veverskio g. ir Z. Gerulaičio g. rekonstrukcijos. Didelis dėmesys šįmet skiriamas ir įvažų į daugiabučių namų kiemus ir švietimo įstaigų teritorijas tvarkymui. Tam numatyta iš viso 1,5 mln. Lt.

Tikslas – sutvarkyti kuo daugiau gatvių

„Reikia sutvarkyti kuo daugiau gatvių ir darbų nestabdyti. Jeigu tik rangovai sutinka vykdyti darbus, nors už juos bus atsiskaityta ir šiek tiek vėliau, tai labai sveikintina praktika”, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Vasilijus Popovas.

„Gatvių priežiūros programa – tęstinis projektas, kuris turi būti įgyvendintas. Reikia ieškoti visų įmanomų alternatyvių finansavimo būdų ir šaltinių, kad visos įtrauktos gatvės būtų sutvarkytos”, – sakė Kauno miesto tarybos narys Vygantas Gudėnas.

Rengia projektą

Kitais metais tikimasi pradėti ir Raudondvario plento rekonstrukciją. Šiuo metu konkursą laimėjusi bendrovė „Plentprojektas” rengia rekonstrukcijos techninį projektą. Iki šių metų pabaigos parengus šį dokumentą bus teikiama paraiška dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Preliminariai skaičiuojama, kad 7,5 km ilgio Raudondvario plento rekonstrukcija gali kainuoti apie 80 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA