Japonijos miesto meras H. Ito: „Kaunas yra nuostabus žalias miestas“ | Kas vyksta Kaune

Japonijos miesto meras H. Ito: „Kaunas yra nuostabus žalias miestas“

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje pirmą kartą lankėsi Japonijos miesto Izumiotsu meras Haruhiko Ito. Vizito metu aptartos miestų bendradarbiavimo galimybės mokslo, verslo ir pramonės srityse.

Kiek anksčiau Kauno meras Andrius Kupčinskas susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje Egidijumi Meilūnu bei apsvarstė turistų iš tekančios saulės šalies pritraukimo perspektyvas.

„80 procentų į Lietuvą atvykstančių japonų apsilanko būtent Kaune. Japonams šis miestas artimas dvasiškai dėl tekančios saulės šalyje ypatingai gerbiamo vicekonsulo Chiunės Sugiharos Kaune vykdytos diplomatinės ir humanistinės veiklos Antrojo pasaulinio karo pradžioje. Šiuo metu Japonijoje prasidėjo savotiškas Lietuvos pažinimo bumas, tad turime pasinaudoti šia galimybe” , – pažymėjo Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

Pasak E. Meilūno, rugsėjo 25-28 dienomis Japonijoje vyksta viena didžiausių Azijoje turizmo parodų, todėl būtų tikslinga paruošti leidinį apie Kauną ir išversti jį į japonų kalbą bei išdalinti parodos dalyviams taip skatinant susidomėjimą antruoju pagal dydį Lietuvos miestu.

„Pastebime, jog mieste vasarą ypatingai padaugėja turistų iš Japonijos. Kauno oro uosto kilimo-tūpimo takai pritaikyti transatlantinių ir tolimųjų reisų lėktuvams, todėl ateityje galėtų atsirasti keleivinis maršrutas iš Rytų. Juolab praėjusiais metais iš Kinijos kursavo krovininis lėktuvas. Tikimės, jog į Kauną ateis ne tik japonų virtuvė, bet ir kultūra bei verslas”, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Susitikimo su Japonijos delegacija metu sunkiai ašaras tramdęs ir emocijų nevengęs slėpti Izomiotsu miesto meras teigė, jog abiejų šalių miestai turi puikias perspektyvas vystyti bendradarbiavimą įvairiose srityse.

A. Kupčinsko teigimu, plėtoti glaudžius santykius su Izumiotsu miestu išties prasminga. Tiek Kaunas, tiek Izumiotsu yra akademiniai miestai, turintys gerai išvystytus tekstilės pramonės sektorius, besiorientuojantys į aukštąsias technologijas ir aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą.

„Kaunas žinomas dėl Chiunės Sugiharos humanitarinės veiklos. Džiugu, jog jo vardu pavadintas muziejus lankytojams pasakoja šią kilnią istoriją. Izumiotsu mieste šiuo metu gyvena apie 80 tūkstančių žmonių, tai – miestas, visoje Japonijoje garsėjantis tekstilės gaminiais. Mūsų mieste taip pat vyksta įvairūs kultūros renginiai, tad būtų tikslinga palaikyti ryšį ne tik verslo, bet ir sporto, meno bei kultūros srityse. Man labai malonu svečiuoti žaliame mieste. Kaunas yra nuostabus miestas”, – teigė H. Ito.

Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio skyriaus vedėjas Vygintas Grinis japonų delegacijai pristatė didžiausius mieste įgyvendintus ir planuojamus vystyti projektus. Kauno merui H. Ito įteikė Izumiotsu miestą geriausiai reprezentuojantį produktą – antklodę. Pasak Izumiotsu miesto Pramonės ir prekybos rūmų pirmininko Makota Sawada, Japonijoje 90 procentų antklodžių rinkos užima būtent Izumiotsu mieste pagaminama produkcija.

Izumiotsu yra augantis pietvakarinės Osakos – antro pagal dydį miesto Japonijoje – priemiestis. Miesto pavadinimas kilo nuo išorinio Izumi provincijos uosto pavadinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA