„Žalgiris” su rėmėjų ir savivaldybės pagalba tikisi daugiau nei 20 mln. litų biudžeto | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris” su rėmėjų ir savivaldybės pagalba tikisi daugiau nei 20 mln. litų biudžeto

Šį pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje vykusiame krepšinio klubo „Žalgiris” atstovų, rėmėjų ir miesto vadovų susitikime aptartos ateinančio sezono perspektyvos. Planuojama, jog optimizavus „Žalgirio” arenos valdymą bei pritraukus naujų rėmėjų, klubo biudžetą pavyks padidinti daugiau nei 5 mln. Lt. Tokiu atveju jis siektų 21,7 mln. Lt.

Pasak „Žalgirio” klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, biudžeto išlaidos neturėtų didėti, o papildomas pajamas ketinama skirti daliai skolų grąžinti.

„Vasarą vyksta intensyvus darbas ir šiuo metu mūsų pagrindinės užduotys išlieka tos pačios – rėmėjų paieška ir biudžeto surinkimas. Ir toliau įgyvendiname aiškų klubo ir arenos valdymą, skaidrų pinigų panaudojimą. Džiugu, jog „Žalgirio” arena Eurolygoje pripažinta kaip geriausia ir pavyzdinė arena kitiems Eurolygos klubams”, – teigė P. Motiejūnas.

Pasak P. Motiejūno, sujungus „Žalgirio” arenos ir „Žalgirio” klubo administracijas, pavyko 30 procentų sumažinti darbuotojų skaičių. Arenoje įsikūrė ir sėkmingai savo veiklą vysto tarptautinės ir vietinės kompanijos.

„Žalgiris turi ne tik gilias tradicijas, bet ir labai stiprų kovotojų charakterį, kurį, tikimės, pademonstruos ateinantį krepšinio sezoną. Žinoma, klubui svarbi tiek sirgalių, tiek ir rėmėjų parama. Dabar klubui reikia tinkamai pasirengti artėjančiam sezonui. Mano nuomone, netolimoje ateityje po „Žalgirio” vėliava galėtų pradėti burtis ir kitų sporto šakų klubai. Tokiu atveju laimėtų tiek sportininkai, tiek ir patys sporto klubai”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Su rankinio ir tinklinio sporto šakų atstovais jau pradėjome kalbėtis šiomis temomis, esame pasiruošę bendradarbiauti, taip pat įsileisti į savo sporto bazę” , – pažymėjo P. Motiejūnas.

Kauno miesto savivaldybė kasmet „Žalgirio” areną valdančiam operatoriui perveda 3,25 mln. Lt dydžio koncesijos mokestį. Paskoloms, susijusioms su arenos statybomis bei jos infrastruktūros įrengimu, savivaldybė kasmet skiria 13 mln. Lt, o palūkanoms – dar 2 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA