Tradicinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ sukvietė minias klausytojų | Kas vyksta Kaune

Tradicinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ sukvietė minias klausytojų

R.Tenio nuotr.

Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ jau tradiciškai tampa Valstybės dienos šventės pagrindiniu akcentu Kaune. Tryliktą kartą tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ kvietė susiburti į vieną vietą visus, kurie neabejingi klasikinei muzikai.

Užimtos visos sėdimos vietos, patogiai Kauno pilies prieigų šlaituose įsitaisę kauniečiai bei nuotaikingas vakaras, – taip atrodo pirmasis festivalio „Operetė Kauno pilyje“ vakaras. Pirmąją festivalio dieną kauniečius ir miesto svečius viliojo populiarinamas operetės žanras. Pasirodymų metu buvo nestokojama netradicinių lengvojo scenos žanro interpretacijų.

Kauno pilies prieigose susirinkusieji negailėjo plojimų ne tik mūsų šalies atlikėjams, bet taip pat ir svečiams iš užsienio. Scenoje pasirodė dainininkai Pirjo Püvi iš Estijos, ukrainiečių tenoras Igor Levenec, žinomas rusų sopranas Jelena Mirtova ir kt.

Lengvai užburiantis choreografo bei dainininko Dmitrij Jakubovič iš Baltarusijos pasirodymas sužavėjo kiekvieną atėjusį pasimėgauti koncertu.

Gausus žiūrovų būrys galėjo išgirsti populiariausių solistų atliekamus įvairių miuziklų fragmentus. Vienas toks pasirodymas truko apie ketvirtį valandos.

Sekmadienį vyks dar vienas festivalio „Operetė Kauno pilyje“ pasirodymas. Kauno pilies prieigose bus svarbiausias Valstybės dienos šventės akcentas – operos-misterijos „Karūnos kelias“ pastatymas. Tai kompozitorių Vaidos Striaupaitės – Beinarienės ir Sauliaus Šiaučiulio darbas, sukurtas pagal Antano Vienuolio legendą „Šventavartė“ (tai legendiniais padavimais paremtas pasakojimas apie kalavijuočių kėslus Lietuvos žemėse ir apie pagonių pasipriešinimą prievarta peršamam tikėjimui) ir Justino Marcinkevičiaus dramą-poemą „Mindaugas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA