Tautiška giesmė nuskambėjo per visą pasaulį, „Maximoje” giedoti sutrukdė techniniai trukdžiai | Kas vyksta Kaune

Tautiška giesmė nuskambėjo per visą pasaulį, „Maximoje” giedoti sutrukdė techniniai trukdžiai

Skaitytojo Raimio nuotr.

Valstybės dienos proga lietuviai Tautiška giesme apjuosė visą pasaulį. Kaune pagrindinė vieta, kvietusi susivienyti giedant valstybinį himną buvo Kauno pilies prieigos. Po giesmės visi susirinkusieji leido vakarą kartu su operete – misterija „Karūnos kelias“.

Kauno pilies prieigose, kaip ir visame pasaulyje 21 val., garsiai suskambo Tautiška giesmė. Tačiau tai ne vienintelė vieta Kaune, kur buvo galima prisidėti prie šios gražios iniciatyvos. Prekybos tinklas „Maxima“ skelbė, jog visoje Lietuvoje darbuotojai kelioms akimirkoms atidės visus darbus ir prisidės prie himno atlikimo, tačiau tam nebuvo tinkamai pasiruošta.

Kauno „Akropolyje“ įsikūrusioje „Maximoje“ trūko organizuotumo. Nors kasininkai atidėjo šalin darbus, tačiau giedančiųjų nesigirdėjo. Viena moteris giedojo himną, tačiau ji stovėjo viename kasų gale, o kitame nelabai kas ir girdėjosi. Kasininkai ne iš karto išgirdo, kad jau giedamas himnas, todėl ne visi iš kart atsistojo.

Be to, Tautinės giesmės giedojimą užgožė „Maximos“ reklamos. Gal daugiau žmonių būtų prisijungę ir kartu užtraukę himną, jei salėje nebūtų skambėjusios reklamos, skelbiančios apie nukainuotas prekes, o vietoj to per garsiakalbius būtų paleistas Lietuvos himnas.

„Maxima“ atstovė Renata Saulytė portalą informavo, kad sekmadienio vakarą parduotuvėse turėjusi nuskambėti „Tautiška giesmė“ dalyje jų dėl techninių kliūčių taip ir nenuskambėjo.

„Vietinio radijo, veikiančio mūsų parduotuvėse, administravimas patikėtas išoriniams paslaugos teikėjams. Paslaugos teikėjai sudaro ir koreguoja radijo programos tinklelį. Tad mūsų įmonei prisijungus prie iniciatyvos drauge su visa tauta sugiedoti „Tautišką giesmę“, paslaugos teikėjas turėjo užtikrinti, kad  ji visose mūsų parduotuvėse, kuriose veikia vietinis radijas, nuskambėtų tuo pačiu laiku ir būtų ištransliuota be trikdžių ar reklaminių intarpų.  Deja, tenka apgailestauti, kad ne visur tai vyko sklandžiai“, teigė prekybos tinklo atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA