Tautišką giesmę bus galima giedoti ir „Maximose” | Kas vyksta Kaune

Tautišką giesmę bus galima giedoti ir „Maximose”

Kaunas.lt nuotr.

Šį sekmadienį, liepos 6 dieną, minint Mindaugo karūnavimo dieną, Lietuvos himnas skambės kaip niekad garsiai ne tik Lietuvoje, bet ir apjuos visą Žemės rutulį bei suvienys lietuvius visame pasaulyje. Prie šios gražios iniciatyvos prisideda ir prekybos tinklas „Maxima“.

„Esame lietuviško kapitalo prekybos tinklas. Beveik absoliuti dauguma mūsų tinklo darbuotojų – lietuviai. Tad mums visiems svarbus tautiškumas ir lietuvybės puoselėjimas. Su malonumu prisidėjome prie iniciatyvos kartu atlikti „Tautišką giesmę“. Tikimės, kad tai taps gražia ne tik mūsų tinklo darbuotojų ir klientų, bet ir visus lietuvius suvienijančia tradicija“, – sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Liepos 6-ąją, sekmadienį, 21 val., net 127 „Maxima“ parduotuvių visoje Lietuvoje darbuotojai kelioms akimirkoms atidės visus darbus ir prisidės prie „Tautiškos giesmės“ atlikimo. Tautiška giesmė vienu metu skambės net 48 Lietuvos miestuose esančiose tinklo parduotuvėse, ją atliks beveik 8 tūkst. darbuotojų. Akimirkai stabtelėti ir drauge sugiedoti „Tautišką giesmę“ bus kviečiami ir tuo metu į parduotuvę apsipirkti užsukę klientai – jiems tai galimybė būti su visa tauta.

Pagrindine „Tautiškos giesmės“ giedojimo vieta Lietuvoje šiemet taps Dainų šventė, kurią tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Prie šios iniciatyvos prisijungia ir didieji Lietuvos televizijos kanalai, interneto portalai, radijo stotys, prekybos bei kavinių tinklai.

Pirmą kartą Lietuvos himnas visame pasaulyje vienu metu nuskambėjo prieš penkerius metus, švenčiant Lietuvos tūkstantmetį. Devynis mėnesius plaukę aplink pasaulį, legendinės „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyviai pakvietė lietuvių bendruomenes visoje planetoje susijungti į gyvą balsų grandinę ir kartu giedoti „Tautišką giesmę“. Šiemet „Maximos“ darbuotojai ir klientai prie šios iniciatyvos prisidės ir „Tautišką giesmę“ kartu su tauta atliks jau 4 kartą.

Kauniečiai tradiciškai tautišką giesmę giedos ir prie Kauno pilies.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA