D.Motiejūnas: Jaunimui krepšinis vis mažiau rūpi | Kas vyksta Kaune

D.Motiejūnas: Jaunimui krepšinis vis mažiau rūpi

R.Tenio nuotr.

Hjustono „Rockets“ atstovaujantis Donatas Motiejūnas po trumpų atostogų jau lieja prakaitą krepšinio aikštelėje. Tiksliau – šalia jos. 23 metų krepšininkas pluša su fizinio parengimo treneriais, o tuo pačiu dalijasi patirtimi su jaunaisiais talentais – Kaune prasidėjo D Mo, kaip JAV vadinamas žaidėjas, jaunųjų krepšininkų stovykla.

Padeda tobulėti

D. Motiejūnas nesikremta, kad atostogos buvo trumpos – puolėjas profesionaliai vertina situaciją.

„Per daug negali nutolti nuo krepšinio, nes forma labai greitai krenta, o ją atstatyti labai daug vargo būna“, – sako D. Motiejūnas.

Krepšininkas sako, kad surengė treniruočių stovyklą, nes pats tokių sąlygų neturėjo.

„Paprasčiausiai aš pats tokių galimybių neturėjau. Tokios stovyklos nevykdavo“, – šiandien sako D Mo.

Didžiausias dėmesys stovykloje, kurioje tobulėja 14-16 metų krepšininkai, skiriamas pereinamajam laikotarpiui, kai vaikai žengia į suaugusių krepšinį.

„Treneriai žaidėjams duoda tuos dalykus, kurių jiems reikės pereinant iš vaikų krepšinio į vyrų. Tai yra pagrindiniai dalykai, kurių treneriai prašo komandose. Tie vaikai, kurie priims tai, atvažiuos į komandas žymiai stipresni. Jie supras gynybines, puolimo sistemas ir jiems bus žymiai lengvesnis kelias“, – įsitikinęs D. Motiejūnas.

„Aš nuolat sakau jaunimui, kad vasara – pagrindinis darbymetis norint tobulinti individualius veiksmus. Kai prasideda sezonas, treneriams svarbiau komanda, nei individualūs žaidėjai“, – priduria vienas geriausių Lietuvos krepšininkų.

Gatvės krepšinį keičia kompiuteriai

D. Motiejūnas bendraudamas su Lietuvos treneriais pastebėjo, kad jaunimui sportas vis mažiau rūpi.

„Kiek kalbėjau su treneriais, tai padėtis nuolat sunkėja. Visiems vis labiau rūpi kompiuteriai, telefonai, internetas, mažiau laiko skiriama aikštelei. Aišku, kai aš augau tai buvo tik prasidėję ir nebuvo taip populiaru ir lauko krepšinis nebuvo pamirštamas. Kaip treneriai sako, dabar vis sunkiau ir sunkiau, žaidėjai sunkiau susikoncentruoja. Aišku, sunku būti susikoncentravus dvi valandas tokiame amžiuje. Bet trenerius varo iš proto, kai vieną žaidėją sodina ant suolo, o į jo vietą pastatytas kitas žaidėjas kartoja tą pačią klaidą. Stengiamės to mokinti, kad koncentracija yra vienas pagrindinių dalykų“, – sako D Mo.

Žada kovą

D. Motiejūnas šiuo metu pluša su fizinio parengimo treneriu ir ruošiasi artėjančiai rinktinės stovyklai.

„Dirbame. Stengiamės kuo geresnės būklės atvažiuoti į rinktinę. Bus matyt. Kol kas dirbu su Petru Mikučioniu“, – sako krepšininkas.

Kol kas D. Motiejūnas susilaiko nuo platesnių komentarų apie kitą sezoną.

„Praėjęs sezonas – kaip ir gyvenimas, kaip ir amerikietiški kalneliai – būna geriau, būna prasčiau. Yra kaip yra. Stengiamės, dirbame. Atiduodu viską, ką galiu. Kalbant apie kitą sezoną, tai nuo manęs ne daug priklauso. Žiūrėsime, kaip klubui pasiseks su keitimais, kaip išsikeis, kaip bus su Omeru Ašiku ir Jeremy Linu – jei jų neiškeis tai niekas per daug ir nesikeis. Kiek žinau, jų kontraktai yra dideli, o rinkoje jie nėra labai paklausūs“, – sako D Mo.

Krepšinio ekspertai neabejoja, kad D. Motiejūnas bus rinktinės sudėtyje ir žais Ispanijoje vykstančiame pasaulio čempionate.

„Važiuosime, kovosime ir žaisime. Patys žinote, kad lengvai nepasiduosime ir visi dirbsime. Praėjusiais metais labai sunkiai dirbome. Tikiuosi ir šiais metais taip pat sunkiai dirbsime ir sieksime vienintelio tikslo – laimėti“, – sako D Mo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA