Surengtas bendras Kauno ir Panevėžio policijos apskričių pareigūnų reidas | Kas vyksta Kaune

Surengtas bendras Kauno ir Panevėžio policijos apskričių pareigūnų reidas

Archyvo nuotr.

Trečiadienio rytą, po ilgojo savaitgalio buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas. Ties Kauno ir Panevėžio apskričių riba pareigūnai patikrino virš 800 vairuotojų. Reido metu tikrinta ne tik ar vairuotojai yra išgėrę, bet taip pat ir pagrindiniai dokumentai.

Pirmasis į alkotesterį įpūtė autovežio vairuotojas iš Lenkijos. Tolimųjų reisų vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Alkotesteris parodė 0,64 promilės, tuo tarpu kai leistina norma yra 0,2 promilės. Pareigūnai nušalino vyriškį nuo vairavimo. Jam gresia 1000 – 1500 Lt. bauda bei teisių atėmimas iki pusantrų metų.

Dar vienas sunkiasvorės mašinos vairuotojas įpūtė 0,27 promilės. Kadangi vyras iki šiol nebuvo baustas, jam paskirta 250 Lt. bauda. Vyras tikino, kad nežinojo, kokia yra leistina norma, todėl ryžosi važiuoti. Kadangi leistina norma viršyta ne tiek ir daug, todėl vyrui, šiek tiek palaukus, buvo leista tęsti kelionę.

Dviem lengvųjų automobilių vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Vienas įpūtė 0,68 promilės, kai leistina 0,4, jei vairuotojas turi ne mažesnį kaip dviejų metų vairavimo stažą. Šis vyriškis manė, jog įkliuvo, nes neišsimiegojo bei rūkė. Kitas vairuotojas taip pat viršijo leistiną normą ir alkotesteris parodė 0,49 promilės. Abiems vairuotojams paskirtos piniginės baudos. Taip pat vyriškiams teko laukti, kol artimieji atvažiuos ir parvairuos jų transporto priemones.

Patikros metu sustabdžius sunkvežimį išaiškėjo, jog vairuotojas negalėjo vairuoti šios priemonės, nes turi tik B kategorijos teises, o reikėjo C. Noras išgelbėti draugą, kuris sėdėjo šalia, tačiau dėl neblaivumo negalėjo vairuoti, baigėsi nemaža bauda, ji gali siekti pusantro tūkstančio litų. Be to, toks bandymas apgauti pareigūnus užtraukė nemalonumų ir vairuotojo draugui. Vyriškiui gresia teismo procesas už bandymą išvengti baudos už girtumą bei perdavimą vairuoti transporto priemonę kitam asmeniui.

Kelyje Panevėžys – Aristava – Sitkūnai darbavosi Kauno ir Panevėžio pareigūnai. Iš viso patikrinti 843 vairuotojai. Keturiems vairuotojams paskirtos baudos dėl neblaivaus vairavimo. Po vieną vairuotoją nubausta už važiavimą be teisės, perdavimą vairuoti teisės neturinčiam asmeniui bei techniškai netvarkingą automobilį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA