„Akacijų alėja” žeria staigmenas: pasirodys „Keistuolių teatras”, Samas, Algirdas Kaušpėdas ir kiti | Kas vyksta Kaune

„Akacijų alėja” žeria staigmenas: pasirodys „Keistuolių teatras”, Samas, Algirdas Kaušpėdas ir kiti

Liepos 12 d. Kulautuvoje vyksiantis bardų festivalis iki šiol intrigavo tik užuominomis kalbėdamas apie savo dalyvius. Iki festivalio likus trims savaitėms, renginio organizatoriai verčia kortas ir įvardija, kas džiugins ištikimųjų dainuojamosios poezijos klausytojų ausis ir širdis.

Keturioliktame bardų festivalyje – daug „Akacijų alėjos“ debiutantų. Tai – grupės „Antis“ lyderis, dainininkas, dainų autorius, pirmasis nepriklausomos Lietuvos LTV generalinis direktorius, Sąjūdžio pirmeivis, visuomenės balsas Algirdas Kaušpėdas. Taip, jis bus be „Anties“, be gitaros, be pianino, bet užtat su tokiu instrumentu, kuris nustebins.

Grupės „Bix“ lyderis, muzikantas-gitaristas, dainų autorius, suradęs laiko tarp didžiųjų projektų TV prodiuseris Samas (Saulius Urbonavičius); dainų autorė ir atlikėja, TV šou nugalėtoja Bjelle (Raminta Naujanytė); profesionalių aktorių-mimų duetas „Neteisėtai padaryti”; Ainis Storpirštis – žinomo tėvo – žinomas sūnus.

Taip pat aktorius, taip pat dainų autorius ir atlikėjas; ilgametę scenos patirtį turintis styginių kvintetas, grojantis ir klasiką, ir savaip transkribuojantis muziką – nuo roko, džiazo iki dainuojamosios poezijos – „Intermezzo”.

Festivalio debiutantu galima vadinti ir pirmąjį kitokio modelio profesionalų teatrą vaikams ir suaugusiems, sužavėjusį tėvus ir senelius, talentingų kūrėjų artelę „Keistuolių teatrą”. Tiesa, du jo lyderiai „Akacijose“ jau dalyvavo kaip solistai-vienišiai.

Su festivalio debiutantais į sceną lips ir nuolatiniai dalyviai. Tai, be abejonės, Virgis Stakėnas – dainų autorius ir atlikėjas, prodiuseris, vienas Lietuvos dainuojamosios poezijos pionierių, vienas „Akacijų alėjos“ signatarų.

Po septynerių metų į festivalį iš Airijos grįš gupės „Airija“ lyderis, dainų autorius ir atlikėjas Nojus (Darius Mileris). Keturioliktame bardų festivalyje pasirodys ir etnokultūrologas, dainų autorius ir atlikėjas, aukštaitiškos tarmės puoselėtojas, vienas „Akacijų alėjos“ signatarų Algirdas Svidinskas. Šis dažnas festivalio dalyvis „Mažojoje akacijoje“ (įžangos koncerte, kuris prasidės 17 val.) pristatys savo auklėtinius, publikos ausims ir akims patikės jų balsus ir žvilgsnius. Šalia šių jaunųjų talentų stos ir V. Kernagio konkurso ir respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų laureatas Matas Stonus. Į festivalį jis atvyks iš Rietavo.

„Nesu grojęs tokiai auditorijai, todėl labai džiaugiuosi. Man muzika – yra viskas. Ja gyvenu“, – sako septyniolikmetis muzikantas, gebantis groti gitara, lūpine armonikėle ir pianinu, kuriantis ne tik muziką, bet ir dainų žodžius. „Į savo kūrybą sudedu viską. Maišau regį, bliuzą, funky, džiazą. Grodamas išsilieju. Kodėl būtent aš patekau į „Akacijų alėją“? Turbūt dėl savitumo. Kaip sakė Vytautas Kernagis, konkursuose būna 20 orlovų, 10 razauskų. O patraukia tie, kurie išsiskiria“, – nuoširdžiai kalbėjo M. Stonkus.

Kalbant apie keturiolikto bardų festivalio dalyvius, kortos jau atskleistos. Tik ne visos ir ne iki galo. Į renginį atvyks ir svečias iš užsienio. Tai žmogus, su kurio dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai, jį žino tėveliai, atranda anūkai. Jo dainas dainuoja, dainų tekstus cituoja versdami gyvosiomis sentencijomis… Architektas, suprojektavęs kreivos socialistinės epochos tvirtus roko muzikos rūmus. Legenda. Bet apie jį organizatoriai žada papasakoti atskirai.

Bardų festivalį „Akacijų alėja“ organizuoja Kauno rajono savivaldybė ir UAB „Combo united service“. Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos apie festivalį kviečiame skaityti festivalio interneto svetainėje ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA