D. Grybauskaitė KTU studentams: „Esate nauja, graži laisvos Lietuvos karta“ | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitė KTU studentams: „Esate nauja, graži laisvos Lietuvos karta“

Archyvo nuotr.

Penktadienį apie 2 tūkst. Kauno technologijos universiteto (KTU) 91 laidos absolventų „Žalgirio“ arenoje atsiėmė savo diplomus. Dešimčiai geriausiųjų juos įteikė šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Sveikinimą KTU absolventams atsiuntė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

10 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjo didžiausia iki šiol KTU istorijoje diplomų įteikimo šventė. Skaičiuojama, kad kartu su absolventais, jų artimaisiais, universiteto bendruomene bei svečiais, čia susirinko apie 7 tūkst. žmonių.

Universiteto bendruomenės nariai bei garbingi svečiai.

„Šiandien nuostabi diena visų pirma mums, valstybės vadovams, nes išaugo protinga, išsilavinusi ir graži laisvos Lietuvos karta“, – KTU absolventus sveikino D. Grybauskaitė. Lietuvos Prezidentė priminė absolventams, kad diplomas yra tik pradžia, o mokytis ir tobulėti būtina kiekvieną dieną.

„Svarbiausia – kas dieną norėti būti geresniais, nei buvote vakar. Pasiryžimo jums ir tvirtybės. Nepamirškite, kad esate Lietuvos vaikai“, – jaunus žmones padrąsino šalies vadovė. Prezidentė įteikė diplomus dešimčiai geriausių KTU absolventų. Apdovanotųjų gretose – trys studentai iš Vokietijos, Indijos ir Azerbaidžano.

Vaizdo sveikinimą KTU absolventams atsiuntė ir neseniai KTU garbės daktaru tapęs NATO generalinis sekretorius A. F. Rasmussenas. Naują gyvenimo puslapį verčiančiam jaunimui jis linkėjo neužmiršti laisvės kainos.

„Kiekvienas iš jūsų labai sunkiai dirbote tam, kad šiandien galėtumėte būti čia. Tikiuosi, kad tuo didžiuojatės. Turite įrankius, kurie jums padės sukurti sėkmingą ateitį: pakeisti visuomenę, šalį, pasaulį. Pasitikiu jumis – tikiu, kad žengdami pirmyn, kad ir ką darytumėte, apsaugosite mūsų laisvę“, – sakė gynybinio aljanso vadovas.

Šventiniame renginyje dalyvavo šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, KTU Alumnų prezidentas, bendrovės „Lietuvos energija“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas, kiti garbingi svečiai.

Pastarųjų dviejų metų periodas – itin sėkmingas KTU. Universitetas nuo 2013 m. įgyvendina atsinaujinimo programą – tai didžiausia vidinė pačios aukštosios mokyklos inicijuota kokybinė pertvarka per visą šalies Nepriklausomybės laikotarpį. Programa nustato esminius studijų ir mokslo valdymo pertvarkos principus.

Šiuo metu KTU mokslas yra nepralenkiamas lyderis tarp šalies aukštųjų mokyklų komercializuojant mokslo produktus ar vykdant verslo užsakymus. Už tai atsakingas vienintelis toks Lietuvoje universiteto įkurtas Nacionalinis Inovacijų ir verslo centras (NIVC).

Plačiai šalyje ir už jos ribų skamba KTU įkurto jaunojo verslo vystymo inkubatoriaus „StartupSpace“ vardas. Čia plėtojamos studentų ir jaunimo verslo idėjos, grįstos naujomis technologijomis ir inovacijomis. Šiuo metu čia įkurtos 27 įmonės, pritraukta apie 1,2 mln. litų investicijų joms plėtoti, sukurta daugiau nei 50 įvairių gaminių prototipų.

Universitetą šiemet sėkmingai baigė pirmieji KTU istorijoje Biomedicininės elektronikos, Atsinaujinančios energetikos, Informacinių sistemų bei Finansų specialybių bakalaurai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA