Kauno tarybos nariai bandys merui nuimti rožinius akinius | Kas vyksta Kaune

Kauno tarybos nariai bandys merui nuimti rožinius akinius

Dalį Kauno miesto tarybos narių supykdė mero Andriaus Kupčinsko vieši pasisakymai apie gerėjančią miesto gatvių būklę. Tarybos nariai įspėja – jeigu miesto vadovo požiūris nepasikeis, dešimtmetį blogėjanti Kauno gatvių, šaligatvių ir įvažų būklė gali pasiekti nepataisomą lygį. Neturėdami kitos išeities ir siekdami parodyti merui tikrąją situaciją, keturių miesto tarybos frakcijų grupė inicijuoja gyventojų apklausą.

„Mus stebina miesto mero pasisakymai, kad Kauno gatvių būklė sparčiai gerėja. Arba meras apsimeta, arba bijo pažvelgti realybei į akis. Gal gyventojų nuomonė padės pakeisti mero nusistatymą? Tikimybė nedidelė, bet tai paskutinė viltis, jog pavyks paskatinti valdančiuosius imtis ryžtingų remonto darbų“, – teigia „Vieningo Kauno“ frakcijos narys Povilas Mačiulis.

Kaip įrodymą, kad savivaldybė nesiima esminių pokyčių, tarybos nariai pateikia dar 2011 m. miesto tarybos priimtą ir 2012 m. patikslintą sprendimą per dvejus metus į gatvių tvarkymą investuoti iki 100 mln. litų, už darbus rangovams atsiskaitant per 10 metų. Jau turėjo būti kapitaliai suremontuotos Jonavos g., K. Baršausko g., Pramonės pr., Karaliaus Mindaugo pr., Šiaurės pr. Tačiau šio sprendimo savivaldybė neįgyvendina iki šiol, negana to, mero komanda jau įregistravo sprendimo atšaukimą.

„Meras ir jo komanda ne tik, kad nepradėjo įgyvendinti tarybos sprendimo, bet ir nepateikė jokių alternatyvių kapitalinio gatvių sutvarkymo būdų. Jos ir toliau tik lopomos už iš Kelių direkcijos gaunamas lėšas. Toks valdžios požiūris neleidžia tikėtis jokių reikšmingesnių pokyčių mieste“, – teigia LR Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Rimantas Mikaitis.

Miesto tarybos opozicinės „Dirbam Kaunui“ frakcijos narių nuomone, inicijuojama gyventojų apklausa parodys kam kauniečiai teikia prioritetą: ar gatvių ir įvažų į kiemus sutvarkymui ar kongreso rūmų statybai.

„Mes nekvescionuojame kongreso rūmų reikalingumo miestui, tačiau nustatant prioritetinį finansavimą, būtina atsižvelgti į miestiečių nuomonę. Dažnai tenka išgirsti nuomonę, kad merui sunkiai sekasi spręsti ne tik duobių lopymo, bet ir kitus miesto ūkio klausimus. Meras neturi kompetentingos komandos, jo artimiausi bendražygiai iš koalicijos partnerių jeigu nemiega per posėdžius tai sunkiai dirba išvarginti trijų promilių kiekio organizme, o meras bijodamas prarasti kėdės stabilumą ir laikydamas atsakinguose postuose politinius veltėdžius neišveda miesto iš sąstingio“,- teigia frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas G.Labanauskas.

Kauno miesto meras nuolat teigia, jog savivaldybė pakankamai intensyviai remontuoja gatves. Kaip pavyzdį meras pateikia Juozapavičiaus pr., Parodos kalną, K.Petrausko gatvę. Tačiau opozicijos teigimu – toks darbų intensyvumas yra per mažas.

„Per dvi kadencijas kapitaliai suremontuoti vos kelias gatves – tai tik lašas jūroje. Jeigu miesto vadovai tikrai nori atsikratyti duobių sostinės vardo, būtina savivaldybei daugiau investicijų į gatvių, šaligatvių ir kiemų sutvarkymą”,- teigia Darbo partijos frakcijos narė Anželika Banevičienė.

Remiantis Kauno miesto tarybos reglamentu gyventojų apklausa įgyvendinama ne mažiau kaip 11 tarybos narių grupės reikalavimu. Meras ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo įpareigoja sekretorių sprendimo projektą teikti tarybai arba grąžina dokumentus pareiškėjams nurodydamas grąžinimo priežastis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA