Kauno savivaldybė didžiuojasi savimi: jau sutvarkytos 85 gatvės | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė didžiuojasi savimi: jau sutvarkytos 85 gatvės

Kovo mėnesį Kaune pradėti gatvių remonto ir rekonstrukcijos darbai vyksta visame mieste. Nuo pavasario pradžios 85 miesto gatves sutvarkę kelininkai tikina, kad tai – dar toli gražu ne pabaiga, skelbia miesto savivaldybė, išplatinusi pranešimą spaudai apie vykdomus darbus mieste.

Kelias pastarąsias savaites Panerių gatvėje dirbę kelininkai paklojo naują asfalto dangą, o artimiausiu metu užbaigs kelkraščių tvarkymo darbus ir sužymės eismo juostas.

„Pastaruosius dvejus metus buvo atnaujinamos prasčiausios būklės Panerių gatvės atkarpos ties Demokratų ir Varnių gatvėmis. Šiemet sutvarkytas daugiau nei dviejų kilometrų gatvės ruožas, vedantis nuo magistralės A1 aplinkkelio iki Kauno miesto ribos”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pradėjo Draugystės gatvės remontą

Prieš keletą dienų kelininkai pradėjo Draugystės gatvės atkarpos, esančios tarp Kovo 11-osios gatvės žiedo ir Pramonės prospekto, remonto darbus. Šioje gatvėje bus paklota nauja asfalto danga, įrengti nauji šaligatviai bei įvažos.

Šiuo metu taip pat vykdomi į socialinį būstą vedančių K. Veverskio ir Z. Gerulaičio gatvių tvarkymo darbai. Šią vasarą kelininkai kapitaliai remontuos Jonavos, Chemijos, Keramzito, Pamario, Elektrėnų, Pravieniškių, M. Jankaus, Palemono gatves ir Biruliškių plentą. Taip pat bus tvarkomoas Vaišvydavos plentas, Piliuonos, Didžioji ir Rūko gatvės.

Nuo pavasario pradžios į miesto gatves žengę kelininkai, atsakingi už avarinių duobių ir išdaužų tvarkymą, jau atnaujino 40 tūkst. kv. m. asfalto dangos ir sutvarkė 350 įdubusių šulinių dangčių.

Tvirtina šlaitą

Kaune taip pat toliau tęsiami Savanorių prospekto įkalnės ir K. Petrausko gatvės rekonstrukcijos darbai. Savanorių prospekto įkalnėje jau sugręžtos beveik septynios dešimtys 12 metrų ilgio polių, iš kurių sudaryta atraminė siena leis „užfiksuoti“ šlaitą.

„Šiemet sutvarkius Savanorių prospekto įkalnę, kitąmet planuojame toliau tęsti gatvės remonto darbus iki pat Žemaičių gatvės. Šioje vietoje prie tvarkybos darbų ketina prisidėti ir čia naują pastatą šiuo metu statančios įmonės atstovai“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šių rekonstrukcijos darbų pabaigoje kelininkai įrengs naujus gatvės pagrindus, paklos naują asfalto dangą, įrengs naujus šaligatvius ir sutvarkys aplinką.

Tikslas – užbaigti kuo greičiau

Pasak bendrovės „Kauno keliai“ atstovų, birželio mėnesį remontuojamame K. Petrausko gatvės ruože įsikurs inžinerinių tinklų specialistai, kurie vykdys požeminių komunikacijų darbus: dujotiekio renovaciją, elektros tinklų, lietaus nuotekų, kanalizacijos įrengimo darbus.

„Kurį laiką darbai vyks „po žeme“, kuriuos pabaigus gatvėje toliau klosime asfalto sluoksnius, tvarkysime šaligatvius, įvažas į kiemus ir kitus būtinus darbus. Iš tiesų dirbame visu pajėgumu – žinome, kokia ši gatvė svarbi kauniečiams“, – teigė bendrovės „Kauno keliai“ darbų vykdytojas Robertas Petrauskas.

Pasak mero A. Kupčinsko, taip pat reikėtų sutvarkyti ir K. Petrausko gatvėje, prie „Šilo“ parduotuvės, esantį fontaną bei iškirsti šalia futbolo maniežo tvoros esančius krūmynus.
„Pagrindinis rekonstrukcijos tikslas – praplatinti šią gatvės atkarpą iki 4 eismo juostų. Atkarpa nuo Radvilėnų plento iki Savanorių prospekto jau yra 4 juostų“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis.

Rengs techninį projektą

Šiuo metu prasčiausios būklės magistralinė gatvė yra Raudondvario plentas, kuriame susidėvėjusi ne tik važiuojamoji dalis, bet ir požeminės komunikacijos, todėl būtina esminė šios gatvės rekonstrukcija. Tai yra didžiulis projektas, kurio vertė, preliminariais skaičiavimais, gali siekti 80-90 mln. Lt.

„Jau pasirašėme sutartį dėl Raudondvario plento rekonstrukcijos techninio projekto. Kai jis bus parengtas, galėsime teikti paraišką dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Sulaukę europinio finansavimo, Raudondvario plento rekonstrukciją tikimės pradėti kitais metais”, – teigė A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA