Grėsmingai atrodanti „Kardo kirtis 2014” įranga | Kas vyksta Kaune

Grėsmingai atrodanti „Kardo kirtis 2014” įranga

V. Džiavečkos ir A.Dildos nuotr.

Lietuvą jau pasiekė visa sąjungininkų karinė technika, o šiandien į šalį atskrenda paskutiniai Danijos kariai, dalyvausiantys milžiniško mąsto pratybose, informuoja krašto apsaugos ministerija.

Sekmadienio ryte į Klaipėdos jūrų uostą atplaukė antrasis keltas su likusia dalimi Danijos kariuomenės technikos – apie 120 transporto priemonių.

Kolonose gabenta vien ratinė technika – ratinės pėstininkų kovos mašinos „Piranha“, šarvuoti medicinos sunkvežimiai „Duro“, įvairios paskirties inžinerinės mašinos, šarvuotos technikos remonto ir evakuacijos mašinos, šarvuotos ratinės žvalgybinės mašinos „Eagle IV“ ir kita technika.

Pirmadienį į Lietuvą atvyksta ir apie 700 Danijos karių. Kariai į Karmėlavos oro uostą atskrenda šešiais civilinių lėktuvų reisais, po 100-120 karių. Pirmuoju reisu atvyko ir Danijos kariuomenės divizijos 2-osios brigados vadas brigados generolas Jens Garly.

Ši NATO sąjungininkų įranga bus naudojama antradienį Gaižiūnų poligone prasidėsiančiose tarptautinėse pratybose „Kardo kirtis 2014”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA