Narkotikų versle įsisukęs V.Šustausko sūnus teisme pasiuntė žinutę „Antakiui” | Kas vyksta Kaune

Narkotikų versle įsisukęs V.Šustausko sūnus teisme pasiuntė žinutę „Antakiui”

delfi.lt 2014/06/09 17:53
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje 38 metų Nerijus Šustauskas kaltinamas disponavęs labai dideliu kiekiu narkotikų. Buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko sūnus į teismą atėjo pasiruošęs – veidą vyriškis dengė lapu, ant kurio buvo užrašyta mįslinga žinutė, skelbia delfi.lt.

„ANTAKI LAUKIU MATO“. Toks mįslingas užrašas puikavosi ant lapo, kuriuo N. Šustauskas dengė veidą. Kartu su juo prieš teismą stojo 39 metų Klaidas Lukaševičius ir 38 metų Darius Šimonis.

Kaltinamajame akte teigiama, kad N. Šustauskas vadovavo šiai trijų asmenų gaujai. Teisme jis savo kaltę pripažino iš dalies ir teigė viską paaiškins, kai duos parodymus. Tuo tarpu kiti du kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta ir parodymus sutiko duoti tik po visų liudininkų apklausos.

N. Šustauską ginantis advokatas Ričardas Girdziušas teigė, kad jo ginamasis kaltę pripažįsta, tačiau neigia, kad kiti du kaltinamieji dalyvavo nusikaltime.

N. Šustauskas buvo sulaikytas praėjusių metų gegužės pabaigoje, kai išvažiavo iš psichotropinių medžiagų laboratorijos.

Sulaikymo metu pas N. Šustauską kišenėje rastas didelis kiekis grynųjų pinigų – 26 tūkst. eurų. Be to, su savimi N. Šustauskas dar turėjo ir kokaino.

Buvo atlikta 20 kratų įvairiose patalpose, susijusiose su organizuotos grupės veikla. Kratų metu rasta ir išimta per du kilogramus ką tik pagaminto amfetamino, visa įranga, reikalinga amfetamino gamybai (presai, vakuuminio įpakavimo aparatas ir kt.) bei nemažas kiekis cheminių medžiagų, skirtų narkotinių medžiagų gamybai, apie 360 kg prekursorių.

Be to, garaže Islandijos plente buvo rasta apie 6,5 kg metamfetamino.

Sėkmingos policijos operacijos dėka užkirstas kelias tolesnei organizuotos grupės veikai, kuri, panaudodama jos dispozicijoje buvusias žaliavas, būtų galėjusi pagaminti apie 190 kg psichotropinės medžiagos – amfetamino, iš kurio realizavimo juodojoje rinkoje gautos pajamos viršytų 7 mln. Lt.
V. Šustauskas po sūnaus sulaikymo teigė, kad jo neaugino ir su juo nebendrauja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA