Sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis: „Kauną reikia pagirti už kovą su pseudobarais“ | Kas vyksta Kaune

Sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis: „Kauną reikia pagirti už kovą su pseudobarais“

Šį penktadienį Senjorų tarybos iniciatyva Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje kauniečiai susitiko su sveikatos apsaugos ministru Vyteniu Povilu Andriukaičiu.

„Iš tiesų reikia pagirti Kauną, kuris sėkmingai tęsia kovą su pseudo barais. Šią iniciatyvą aš visiškai palaikau. Alkoholio ir tabako gamintojai visame pasaulyje išleidžia milijonus eurų lobistiniams tikslams, reklamoms, tad būtina nuosekli kova ir prevencija prieš šias visuomenės ydas”, – tikino V. Andriukaitis.

Paklaustas, kokias naujoves artimiausiu metu ketina įgyvendinti Sveikatos apsaugos ministerija, V. Andriukaitis teigė, kad pirmiausia orientuojamasi į poliklinikas ir ligonines, susidarančių eilių, siuntimų tvarkos, šeimos gydytojų problemoms spręsti, taip pat greitosios pagalbos efektyvumo didinimo užtikrinimui.

„Kauno miesto sveikatos apsaugos sistemos potencialas – didžiulis, kadangi čia yra Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, perspektyvi medicininė bendruomenė, įvairūs medicininiai susivienijimai. Taip pat kauniečių prieinamumo, priimtinumo rodikliai Lietuvos mastu yra daug geresni, pavyzdžiui, nei Šiauliuose ar šalies rajonuose. Be to, žiūrint į insulto ir infarkto klasterių kontekstą, Kauno ligoninės padarė didelę pažangą. Džiugina ir Kauno regiono aktyvumas, kuris yra didžiausias Lietuvoje organizuojant bendrą darbą, siekiant įveikti onkologines, širdies ir kitas ligas”, – teigė V. Andriukaitis

Diskusijoje daugiausiai kalbėta apie visuomenės sveikatos problemas, šešėlinės ekonomikos išgyvendinimą, darbo saugą, jaunų šeimų rėmimo politikos gaires, demografinius šalies rodiklius ir kitus kauniečiams rūpimus klausimus, kurių Sveikatos ministrui susirinkusieji uždavė kelias dešimtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA