Oficialiai atidarytas rekonstruotas Birštono stadionas | Kas vyksta Kaune

Oficialiai atidarytas rekonstruotas Birštono stadionas

Penktadienio popietę Birštone atidarytas rekonstruotas sporto centras, kuriame nuo šiol galės sportuoti visi birštoniečiai. Stadione įrengta per tūkstantį sėdimų vietų žiūrovams.

Daugiau nei 5 mln. litų kainavęs ir per penkerius metus pastatytame stadione treniruosis metimų, šuolių, lengvosios atletikos, futbolo sportininkai bei vyks įvairios varžybos.

2007-iais pradėta stadiono rekonstrukcija, dabar yra vienas iš pagrindinių miesto objektų. Stadionas svarbus ne tik miesto gyventojams, bet taip pat ir visos Lietuvos lengvosios atletikos sportininkams.

„Smagu, kad čia galės treniruotis ne tik Birštono sportininkai, tačiau čia galės atvykti sportininkai iš visos Lietuvos, nes čia įrengta visi lengvosios atletikos sektoriai“ – patikino Birštono miesto merė Nijolė Dirginčienė.

Atidarymo proga garbės stadiono ratą apžygiavo Karinių oro pajėgų orkestras bei jaunieji sportininkai iš Kauno, Prienų, Alytaus bei Birštono. Sveikinimų taip pat negailėjo ir Birštono meno mokyklos moksleiviai.

Į iškilmes atvykę garbingi šalies svečiai negailėjo gražių sveikinimo žodžių ir linkėjo, kad stadione nuolat vyktų šurmulys.

Miestiečių ir miesto svečių atvykęs Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius prisipažino, kad nesitikėjo iš Birštono stadiono nieko ypatingo, tačiau buvo maloniai nustebintas, nes pamatė ne tik kokybiškai įrengtą stadioną, bet ir pozityviai nusiteikusią bendruomenę.

„Degu viduje optimizmu, nes Birštonas yra optimistiška komanda, todėl daro, viską, kas pritraukia daug žmonių. Linkėčiau, kad vaikai, tėveliai čia atvyktų sportuoti, nes sveikata didžiausias turtas“ – kalbėjo A.Butkevičius.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tikino, kad stadionas skirtas gražiems susibūrimams.

Olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė dovanojo simbolinį raktą, kuris atidaro duris į olimpines pergales ir pridūrė, jog „Nugalėti save – tokia simbolinio rakto esmė“.

Audringais plojimais bei fejerverkais palydėta juostos kirpimo ceremonija, kuri oficialiai atidarė stadioną.

Kokia šventė be dainų ir šokių. Birštono stadioną bendru šokiu pasveikino trys šokių kolektyvai iš skirtingų Lietuvos miestų. Taip pat birštnonietė Rūta Smailytė savo gimtąjį miestą pasveikino dainomis.

Stadiono atidarymo proga tarp Lietuvos sporto universiteto ir Birštono miesto bendradarbiavimo sutartis.

Atidarymo šventę vainikavo parodomosios jaunųjų futbolininkų varžybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA