Gyvybės šventė džiugino mažuosius | Kas vyksta Kaune

Gyvybės šventė džiugino mažuosius

Organizatorių nuotr.

Paskutinę pavasario dieną Kauno klinikų pušynėlio ramybę sudrumstė anksčiau laiko gimusių vaikų juokas, jausmingas Kauno choreografijos mokyklos šokis, ritminga šokių studijos „MeGusta“ programa ir lyriškos „X Faktorius“ dalyvės Ievos Ščerbinskaitės dainos,- taip naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacija „Padedu augti“ pradėjo Gyvybės šventę, kuri, per trejus gyvavimo metus, jau tapo neatsiejama šios asociacijos metinių renginių dalimi bei gražia Neonatologijos klinikos tradicija.

Dar 2011-iais kelios, būsimos „Padedu augti“ asociacijos mamos, slaugančios savo anksčiau laiko gimusius naujagimius Kauno klinikų Neonatologijos klinikoje, pradėjo galvoti, kaip būtų galima pasakyti „ačiū“ medikams, personalui ir specialistams, kurie ne tik išgelbėjo jų naujagimius, bet ir sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis nuoširdžiai jas palaikė, neleisdami palūžti ir nuleisti rankų bendroje kovoje už anksčiau laiko šį pasaulį išvydusia gyvybe. Tada ir gimė mintis pasakyti „ačiū“ taip, kaip Pasaulyje to dar niekas nedarė,- taip, 2012m. gegužės 31d. buvo pasodintas pirmasis toks Gyvybės medis. Šis medis tapo ne tik Padėkos simboliu Kauno klinikų Neonatologijos klinkų medikams ir personalui už išgelbėtus anksčiau laiko gimusius naujagimius, bet ir Vilties (ant medžio šakų kabinami visų išgyvenusių naujagimių vardai), Tikėjimo ir Rimties medžiu (naujagimių, kurių nepavyko išgelbėti, ant akmenėlių užrašyti vardai dedami po medeliu).

Tuo metu renginio organizatoriai- savanoriška organizacija „MP-mamos pienas“ („Padedu augti“ asociacijos pirmtakė), net neplanavo toliau organizuoti Gyvybės švenčių, tačiau didelis susidomėjimas ir nuoširdus džiaugsmas Neonatologijos klinikos medikų ir personalo akyse, vilties ugnelė slaugančių tėvų akyse nulėmė šios dienos tradicijos gimimą.

Taigi, kas yra Gyvybės šventė? Tai nuostabi Vilties, Tikėjimo ir Padėkos šventė, kurią švenčiame kasmet nuo 2012m. Tai kelios valandos, kurias praleidžiame visi kartu: Neonatologijos klinikos medikai ir personalas, anksčiau laiko naujagimius Kauno klinikose slaugantys tėveliai ir šeimos, kurios savo neišnešiotukus jau augina namuose.

Šių metų Gyvybės šventės akcentais tapo vėjo malūnėliai- stiprių ir didingų vėjo malūnų simbolis. Juk tose mažose anksčiau laiko gimusių naujagimių rankelėse slypi nenusakomai didelė jėga. Purpurinė šventės spalva- tai pasaulinė neišnešiotų naujagimių ir vaikų spalva, o balta spalva už tuos anskčiau laiko gimusius naujagimius, kurių išgelbėti nepavyko. Norime padėkoti už neatlygintiną asociacijos „Padedu augti“ narių, geros valios žmonių ir įmonių pagalbą, nes tik Jūsų visų deka ši šventė kasmet tampa vis gražesnė ir prasmingesnė.

Džiaugiamės, kad naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacijos „Padedu augti“ pavyzdžiu pasekė ir kiti miestai, kuriuose taip pat atsirado tradicija rengti panašias, neišnešiotukus auginančių šeimų šventes, o mūsų Gyvybės medis tapo įkvėpimu sukurti stilizuotas jo verijas, kurios buvo atidengtos 2012m. lapkričio 17. Pasaulinės Neišnešiotų naujagimių dienos minėjimuose Kauno klinikų Neonatologijos klinikose ir Vilniaus Santariškėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA