Advokatė R.Kazlauskienė: jei turite mažamečių vaikų, gyvenamo būsto pardavimui gali kilti kliūtys | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: jei turite mažamečių vaikų, gyvenamo būsto pardavimui gali kilti kliūtys

Pirmadienis portale „Kas vyksta Kaune” – tradiciškai skirtas ir teisininko konsultacijai. Į skaitytojų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Su vyru norime parduoti savo butą, tačiau notaras sandorio netvirtina teigdamas, kad reikia teismo leidimo parduoti nekilnojamąjį turtą, kuris yra šeimos gyvenamoji patalpa. Ką tokiu atveju daryti?

Šeimos turto teisinis rėžimas pripažįstamas šeimos vienintelei gyvenamajai patalpai. Stengiantis apginti nepilnamečių vaikų interesus įstatyme numatytas draudimas tokią gyvenamąją patalpą parduoti, prieš tai teismui neįvertinus pardavimo pasekmių. Siekdami šio sandorio sudarymo, turite kreiptis į teismą su prašymu išduoti teismo leidimą parduoti jums nuosavybės teise priklausantį butą. Prašyme, be kita ko, turi būti pateikta informacija, kaip bus apsaugotos nepilnamečio vaiko teisės (kur jis gyvens perleidus butą) ir tai patvirtinanti informacija.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA