„Nuotykių diena su KTU“ renginyje – rekordinis moksleivių skaičius | Kas vyksta Kaune

„Nuotykių diena su KTU“ renginyje – rekordinis moksleivių skaičius

Brėkštant ankstyvam gegužės 20 d. rytui, KTU atvirų dienų organizatoriai Laisvės alėją papuošė 2 tūkst. pakabų su kvietimais, raginančiais moksleivius „padžiauti“ uniformas ir atvykti į „Nuotykių dieną su KTU“.

Pažinti mokslą per pramogą gegužės 21 d. „Santakos“ slėnyje panoro beveik tūkstantis moksleivių iš visos Lietuvos. Kaip teigia renginio „Nuotykių diena su KTU“ organizatoriai, tokio formato universiteto atvirų durų diena Lietuvoje suorganizuota pirmą kartą, tačiau rezultatas – pranoko lūkesčius.

Apsilankiusieji „Santakos“ slėnyje vykusiame renginyje galėjo patirti tikrą nesvarumo būseną, išbandyti „Bumping Balls“ imtynes, paragauti skystame azote „virtų“ sausainių. Patys drąsiausi išbandė katapultą, kuri iššovė drąsuolius į 20 metrų aukštį ir leido apžvelgti Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų miestelį iš paukščio skrydžio. Be to, moksleiviai turėjo galimybę per interaktyvias pramogas ir praktinius užsiėmimus susipažinti su KTU fakultetais.

„Renginys labai įtraukė pramogomis, adrenalino pilnas kraujas, ačiū KTU“, – dėkojo moksleivė Eglė iš Sedos. Elektros ir elektronikos fakultete studijuoti ketinanti mergina džiaugėsi galimybe netradiciniu būdu susipažinti su savo pasirinktomis studijomis.

„Nors inžinerinės specialybės manęs netraukia, radau su biologija susijusių studijų programų“, – sakė moksleivė Simona.

Almantui iš Prienų geriausią įspūdį padarė KTU studentai: „Galėjai jų klausti ko norėjau, nebuvo jokio barjero – tai mane sužavėjo. Manau, kad čia mano vieta, tęsiu studijas čia“.

Moksleivius sužavėjo galimybė išbandyti kaip veikia 3D spausdintuvai, kurti mobiliąsias programėles. Pamatę, jog studijos universitete atveria galimybes į tokias ateities darbo perspektyvas, kaip elektromobilių kūrimas ar išradimai, keičiantys gyvenimą, ne vienas teigė pamatęs KTU kaip savo aukštąją mokyklą.

„Norinčiųjų išbandyti pramogas ir sužinoti apie studijas eilė pradėjo rikiuotis nuo ryto, ir toks susidomėjimas tęsėsi iki pat vakaro“, – džiaugėsi renginio organizatoriai ir žadėjo kitais metais ne mažiau pramogų, kurios leis pamilti mokslą netradiciniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA