„Kitokie pasikalbėjimai“ šį trečiadienį debiutuoja naujoje erdvėje – „Ryšių kiemelyje 837“ | Kas vyksta Kaune

„Kitokie pasikalbėjimai“ šį trečiadienį debiutuoja naujoje erdvėje – „Ryšių kiemelyje 837“

Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Po daugiau nei dviejų savaičių pertraukos kauniečius į interaktyvias diskusijas vėl kvies portalo „Kas vyksta Kaune“ organizuojamas projektas „Kitokie pasikalbėjimai“. Tik šiais metais startavęs renginių ciklas atidaro vasaros sezoną ir keliasi po atviru dangumi – nuo šiol diskusijos vyks „Ryšių kiemelyje 837“.

Pirmuoju svečiu naujoje erdvėje taps Arnoldas Lukošius. Laidų vedėjas, muzikantas, žurnalistas, statybininkas, roko akordeonistas, geriausias Europos šokėjas… Tai tik maža dalis apibūdinimų, kuriuos galima taikyti A.Lukošiui. Bet kokiu atveju, 47 metų A. Lukošius geriausiai žinomas kaip grupės „Foje“ narys – čia praleido eilę metų iki pat jos gyvavimo pabaigos 1997 metais.

1983 metais A. Lukošius kartu su Andriumi Mamontovu sukūrė grupę „Foje“. Grupėje A. Lukošius grojo klavišiniais.

Po šešerių metų A. Lukošius paliko „Foje“ ir perėjo groti akordeonu alternatyvaus roko grupėje „Šiaurės kryptis“ – nuo tada jis vadinamas pirmuoju Lietuvos roko akordeonistu.

A. Lukošius 1991 m. išvyko į JAV, bet jau po metų grįžo į tėvynę, o tuo pačiu ir į grupę „Foje“, kurioje grojo iki pat grupės iširimo 1997 m.

A. Lukošius taip pat yra grojęs tokiose grupėse kaip „Naktinės personos“, „Lemon Joy“, „Requiem“. Nuo 2001 m. vėl prisijungė prie bendraklasio A. Mamontovo grupės.

Šokis sužavėjo Europą

2006 metais A. Lukošius sužibėjo ir Eurovizijoje kartu su projektu „LT United“. Po pasirodo Eurovizijoje juokais pradėtas tituluoti geriausiu Europos šokėju – „plikis“ atliko įspūdingą šokį.

Kas kitiems pasirodė neįprasta, A. Lukošiui atrodė visiškai normalu.

„Aš visuomet taip šoku. Draugai tai žino“, – yra sakęs A. Lukošius.

Buvo ir karys

Dar mokydamasis mokykloje A Lukošius įgijo statybininko specialybę. Metus studijavęs VU fizikos fakultete, 1986–1988 m. atliko privalomąją karinę tarnybą Tarybinės armijos grupėje VDR.

Tarnybos metu įgijo radijo montuotojo bei telefonisto darbo įgūdžių. Grįžęs kurį laiką dirbo firmoje „Elektronas“, montavo nuotolines laiptinių spynas, kol susikirtus darbo ir muzikavimo grafikams buvo iš firmos pašalintas.

Nuo 1988 m. iki 1991 m. maketavo knygas bei laikraščius. Iširus „Foje“ nuo 1998 m. dirbo mėnesinio žurnalo jaunimui „Panelė“ priedo „MAXI PANELĖ“ redaktoriumi. Nuo 2011 m. vasario iki rugpjūčio buvo laisvalaikio ir poilsio gido, bei skaitinių žurnalo „ITIN karštas“ redaktorius. Nuo 2012 m. dirba viename iš interneto naujiejų portalų.

Kartais dirba televizijos projektuose. 2006 m. vasarą vedė šou „Marsas prieš Venerą“ LNK, 2008 m. buvo LNK televizijos žaidimo „Vienas prieš visus“ vedančiuoju, 2011 m. pradėjo kurti interviu rubriką Lietuvos ryto televizijos apkalbų laidoje „Super LT“.

Tai bus jau aštuntasis „Kitokių pasikalbėjimų“ svečias. Prieš tai su kauniečiais diskutavo Mantas Katleris, Vytaras Radzevičius, Robertas Petrauskas, Arūnas Valinskas, Justinas Jankevičius ir Antanas Guoga, Jonas Nainys.

Daugiau informacijos apie renginį ieškokite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA