„Gatvės muzikos dienos“ metu kompaktiniais diskais „pražydo“ Senamiesčio balkonas | Kas vyksta Kaune

„Gatvės muzikos dienos“ metu kompaktiniais diskais „pražydo“ Senamiesčio balkonas

Kauniečiai „Gatvės muzikos dienai“ švęsti pasirinko ne tik tradicinį formatą, kuomet įvairiose miesto vietose vyksta nemokami skirtingų muzikinių žanrų atstovų koncertai, bet ir sukurdami neįprastą kūrinį – muzikinį balkoną. Jo autoriai – gėlių salono „Floristai ant ribos“ trijulė – Antanas Mažonas, Eglė Krencienė ir Justina Alna Palmaitytė.

300 kompaktinių diskų ir dešimtys įvairiausių gėlių žiedų – tiek ir gyvų, ir negyvų priemonių prireikė vienam Kauno Senamiesčio pastato balkonui papuošti.

Pasak A. Mažono, kodėl „Gatvės muzikos dienai“ skirtas balkonas „pražydo“ kompaktinais diskais, turbūt savaime suprantama. Tačiau daugiau paslapties floristai įpynė į augalus, įvertinę kiekvieno jų simbolinę prasmę.

Pavyzdžiui, klasikinei, romantiškai muzikai pažymėti buvo pasirinktos rožės, o elektroninei – orchidėjos.
„Savo kūriniu norėjome aprėpti kuo daugiau skirtingų muzikinių žanrų ir juos įkūnyti gyvų gėlių žiedais“, – sakė A. Mažonas.

Nuo popietės iki pat vėlyvo vakaro „Nuova“ kompanijai priklasančiame balkone koncertuoja muzikantai, greta jo vyksta nemokama kauniečiams skirta fotosesija, šoka vaikų baleto ir šokio teatro „Žydintis sodai“ nariai.

„Kauno gatvės muzikantų renginį organizuoja jauni žmonės, jie skatina saviraišką, kūrybiškumą, kuria gražias tradicijas. Kartu su jais norime, kad Kaune būtų smagu gyventi, nes esame Kauno patriotai, – sakė vienos pagrindinių renginio rėmėjų „Nuova“ įmonių grupės valdybos narėė Liuda Znaidauskienė, – Jau daugiau kaip 20 metų sėkmingai čia vystome nekilnojamo turto projektus, todėl jaučiame pareigą ir atsakomybę aktyviai prisidėti prie kultūros, bendruomeniškumo ir tiesiog smagios nuotaikos kūrimo“.

„Gatvės muzikoos diena“ Kaune, kaip ir kituose miestuose, vyksta nuo 2007 – ųjų. Šįmet joje pasirodo apie 400 kolektyvų ir atlikėjų. 75 – ki iš jų Kaune, koncertus rengiantys šešiolikoje skirtingų Centro ir Senamiesčio vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA