Kaune šurmuliuoja „Pavasario festivalis“ | Kas vyksta Kaune

Kaune šurmuliuoja „Pavasario festivalis“

Gegužės 14–15 dienomis Kauno Studentų skvere (Vienybės aikštėje) šurmuliuoja „VDU Pavasario festivalis“, jau tryliktus metus iš eilės suburiantis ne tik studentus, bet ir visą Kauno miesto bendruomenę.

Šių metų festivalio pagrindinės idėjos: pilietinis atsakingumas, asmeninė saviraiška, sveika gyvensena bei akademinis sąžiningumas ir aktyvumas. Kaip jau įprasta, festivalis ir vėl siūlo gausybę renginių ir užsiėmimų.

„Festivalyje kiekvienas mūsų studentas, visi Kauno miesto gyventojai ir svečiai atras sau įdomias ir aktualias veiklas: nuo sporto renginių iki paskaitų su žymiais žmonėmis, nuo socialinių ir tolerancijos skatinimo akcijų iki grandiozinių koncertų pačioje Kauno miesto širdyje“, – spalvingą programą glaustai pristatė organizatorių atstovė, Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės viceprezidentė Lina Paulauskaitė.

Šiais metais „Pavasario festivalis“ skirtas VDU Studentų atstovybės 20 metų jubiliejui bei VDU atkūrimo 25-mečiui.

Antrąją „Pavasario festivalio“ dieną, gegužės 15-ąją, universitete duris atvers knygų turgus, prasidės kūrybinės dirbtuvės. Visiems, norintiems atsipalaiduoti ir tiesiog pasimėgauti diena, bus skirta „Chill zona“ Studentų skvere kartu su „Red Bull“, „Kinect“ žaidimais, stalo futbolu ir kitomis pramogomis.

Besistengiančius tobulėti festivalio organizatoriai kviečia į atviras paskaitas ir susitikimus. Šįmet su studentais bendraus europarlamentaras Vytautas Landsbergis, rašytojas Alvydas Šlepikas, „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius ir kitos įdomios asmenybės. Paskaitos vyks universiteto erdvėse – centrinių rūmų auditorijose ir kiemelyje, VDU III-ųjų rūmų vidiniame kiemelyje, VDU teatre.

Popiet organizatoriai pakvies į aklą pasimatymą „Nespręsk apie knygą iš viršelio“, kuriame bus galima įsitikinti, jog žmonės yra kaip knygos – vidus pasako daug daugiau nei išorė. „VDU @ Vero Cafe“ kiemelyje (S. Daukanto g. 28) šokių treneris Haroldas Urbonavičius (šokių studija „Me gusta“) visus pamokys salsos, o „Pavasario turgelyje“ bus galima įsigyti įvairiausios studentiškos atributikos.

Vakarėjant Vienybės aikštėje bus surengta tradicinė muilo burbulų atrakcija mažiems ir dideliems „Vėjo pakavimas“ bei akcija „Ei, studente, visi mes lygūs!“, kurios dalyviai galės pajausti, ką jaučia negalią turintis žmogus, su kokiais sunkumais ar džiaugsmais susiduria, kaip į jį reaguoja aplinkiniai ir ar jis sulaukia reikiamos pagalbos. Nebus pamiršti ir kino gerbėjai – „Romuvoje“ įvyks trumpametražės veiksmo komedijos „Kelias A6“ premjera, kurią paruošė studentai kartu su kino studija „Berserk Entertainment“.

„Pavasario festivalį“ užbaigs uždarymo koncertas Vienybės aikštėje – čia ant scenos lips „G&G Sindikatas“, „Saulės kliošas“, „AC/DC Project“, „Wild Reason“, „Dream On“ ir ELLSE.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA