„Prisiminimai apie ateitį“ – spektaklis dedikuotas šokio legendai Kirai Daujotaitei | Kas vyksta Kaune

„Prisiminimai apie ateitį“ – spektaklis dedikuotas šokio legendai Kirai Daujotaitei

Organizatorių nuotr.

„Ačiū už papasakotą mamos gyvenimą“, – po spektaklio „Prisiminimai apie ateitį“ premjeros 2001 metais choreografei Birutei Letukaitei ištarė Kiros Katerinos Daujotaitės dukra, aktorė Inesa Paliulytė.

Prieš metus Lietuvai atsisveikinus su K. K. Daujotaite, choreografė B. Letukaitė nutarė atstatyti šokio spektaklį ir pagerbti anapilin iškeliavusią legendinę asmenybę. Gyvenimui prikeltą spektaklį gegužės 16 dieną galės išvysti kauniečiai, o gegužės 17 – ąją – sostinės žiūrovai. Tai išskirtinė galimybė prisiliesti prie ryškios asmenybės, išraiškos šokio pradininkės, šokėjos, choreografės, pedagogės, keturis dešimtmečius vadovavusios šokio kolektyvui „Sonata“ gyvenimo.

Kiekviena K.K. Daujotaitės diena buvo pripildyta aistros šokiui. „Aš ir dabar šoku. Netikite? Girdžiu muziką ir šoku, dėkodama Dievui, kad suteikė galimybę „prašokti“ visą man duotą gyvenimą“, – paskutinėmis gyvenimo dienomis sakė Kira.

„Mano mergaitės“, taip garsioji choreografė, „Sonatos“ vadovė kreipdavosi į savo mokines. Vadovės bendrystė su buvusiomis mokinėmis niekada nenutrūko. Jos „mergaitės“ ištikimai ją lankė ir bendravo iki pat mirties. Tai buvo daugiau nei mokytojo ir mokinio ryšys.

„K. K. Daujotaitė man davė tai, ko nedavė jokia mokykla, jokia visuomenė – ji atvėrė man meno pasaulį, užbūrė, uždegė šokiu“, – apie savo mokytoją sakė B. Letukaitė.

Spektaklyje „Prisiminimai apie ateitį“ žiūrovai galės išvysti tris originalius K. Daujotaitės sukurtus šokius: „Noktiurnas“ (muz. M.K. Čiurlionio), „Valsas“ (muz. F. Chopeno), „Mėnesienos sonata“ I dalis (muz. L. van Bethoveno). Spektaklis kviečia žiūrovu į susitikimą su K. K. Daujotaite ir jos gyvenimu, įkūnytu šokio piešiniuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA