Norite atšvęsti gimtadienį Rotušėje? Prašome | Kas vyksta Kaune

Norite atšvęsti gimtadienį Rotušėje? Prašome

Kad miestą reprezentuojanti baltoji gulbė – Kauno rotušė naudojama ne pagal paskirtį, Kauno žurnalistai galėjo įsitikinti praėjusį penktadienį, kurie sužinojo, kad prisidengus medikų konferencijos vardu, čia buvo suorganizuota vienos Kauno medikės gimtadienio šventė.

Praėjusią savaitę žurnalistams Kauno valdininkų pasiteiravus apie organizuojamą gimtadienio puotą, jie nieko nežinojo ir tikino, kad vyks medikų konferencija.

„Lietuvos žinioms“ pavyko gauti nuomos dokumentų kopijas, kuriose nurodoma, kad UAB „Aukštėja“ Kauno rotušėje pagerbs, apdovanos ir padėkos tarptautiniam mokslui nusipelniusius asmenis bei gegužės 9-ąją Kauno miesto rotušėje surengs iškilmes.

Tuo tarpu žurnalistai išsiaiškino, kad Rotušėje švenčiamas odontologijos klinikos „Aukštėja“ vadovės Sandros Butkienės penkiasdešimtmetis.

Žurnalistai, norėdami įamžinti apdovanojimus, bandė susisiekti su organizatoriais, tačiau jie iki paskutinės minutės dvejoję, nusprendė, kad spaudos atstovų iškilmėse nebus.

Nors įmonė, organizavusi iškilmes, miesto rotušę išsinuomavo tik dviem valandoms, į ją patekti jau nebuvo galima nuo 17 valandos, o paskutiniai „konferencijos” dalyviai baltąją miesto gulbę paliko tik apie 4 val. nakties. Tarp svečių buvo galima išvysti ne tik Astą Valentaitę, Mantą Petruškevičių, bet ir kitus žinomus žmones.

Pagal savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintus nuomos įkainius, didžioji salė valandai nuomojama už 253 Lt (su PVM), mažosios nuoma pigesnė – 142,68 Lt. Įprastai, kai išnuomojama didžioji salė, organizatoriai naudojasi ir mažąja sale, už kurią nemoka.

Po šios skandalingos istorijos tiek Kauno meras Andrius Kupčinskas, tiek administracijos direktorius Dainius Ratkelis žada griežtinti nuomos tvarką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA