Kaunietis savajame BMW aptiko pavojingų chemikalų | Kas vyksta Kaune

Kaunietis savajame BMW aptiko pavojingų chemikalų

delfi.lt 2014/05/13 09:33
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kaune pirmadienio rytą į policiją kreipėsi 27 metų vyras M. S., kuris pranešė, kad išdaužius stiklą į jo BMW pripilta chemikalų. Atvykusios specialiosios tarnybos nustatė, kad išties BMW viduje yra kenksmingų medžiagų.

Pranešimas apie T. Masiulio gatvėje stovintį BMW gautas pirmadienį apie 8.55 val. Pranešta, kad į 2003 metų gamybos automobilį „BMW 730”, išdaužius jo stiklą, pripilta neaiškių chemikalų.

Įvykio vietoje dirbo KOAP grandis su pirmo lygio cheminiais kostiumais. Neutralizuojant chemikalus buvo panaudotas specialus dujų analizatorius „GasAlertMicro5Pid“, cheminių medžiagų nustatymo lakmuso popierėliai ir sunaudota 100 g „Power Save“ cheminių medžiagų neutralizatoriaus.

Paaiškėjo, kad BMW savininko nuogąstavimai pasitvirtino – dujų analizatorius parodė pavojingą aplinką mašinos viduje (PID=68).

Mašina pravėdinta ir kenksminga aplinka viduje sumažėjo (PID=04). Panaudoti lakmuso popierėliai ir vairuotojo grindų kilimėlis sudėti į plastikinę tarą ir nuvežti į UAB „Kauno švara”.

Cheminė medžiaga kol kas nenustatyta. Buvo informuotas Kauno visuomenės sveikatos centras ir Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos tarnyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA