Nusivylusio piliečio nuomonė: dėl nelanksčios sistemos D. Grybauskaitė prarado du balsus | Kas vyksta Kaune

Nusivylusio piliečio nuomonė: dėl nelanksčios sistemos D. Grybauskaitė prarado du balsus

"Kas vyksta Kaune" nuotr.

Sekmadienį Lietuva rinko prezidentą. Pirmajame ture užtikrintai nugalėjo Dalia Grybauskaitė, tačiau ši persvara galėjo būti dar bent dviem balsais didesnė, jei ne nelanksti rinkimų sistema. Tuo įsitikinęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, kuris sekmadienį taip ir liko neatidavęs savo balso.

„Esu rinkimų teisę turintis pilietis, kuriam šį vakarą nebuvo suteikta galimybė atiduoti savo balsą už kandidatą.

Šį vakarą 18.30 val. man ir mano žmonai, atvykus į Kauno miesto rinkimų apygardą, esančią Demokratų g. 36 Kaunas, nusivyliau ten esančios rinkimų komisijos ar tai narės, ar tai stebėtojos elgesiu ir kompetencija.

RINKIMŲ REZULTATAI 2014

Atėjus ir paprašius suteikti teisę balsuoti ne savo rinkiminėje apygardoje, kadangi, esame jauna šeima su naujagimiu ir neturintys galimybės nuvykti į savo rinkimų apygardą, darbuotoja, kurios vardą buvo sunku įžiūrėti, kadangi vardinė kortelė buvo užmaskuota skarele. Vardas lyg Dalia. Vidutinio amžiaus, su akinukais.

Paprašius suteikti teisę prabalsuoti, man ir mano žmonai pakeltu tonu atrėžė: ko jūs čia ateinate mums laiko trukdyti?

Pasakius, kad VRK yra numačiusi tokią teisę ir mes tik 30 minučių vėluojame, pasakė: šaukstai po pietų, jau po 18 val., o tik iki to laiko galima balsuoti ne savo apygardoje.

Tuo metu nebuvo daug rinkėjų, gal 4 žmonės, nemanau, kad būtų sukėlę didelių sunkumų skirti 3 minutes pažiūrėti tinkle, kad mano šeima, tai yra aš ir mano sutuoktinė, neesame atidavę savo balsų kitoje rinkiminėje apygardoje, ir sėkmingai būtų suteikę mums galimybę balsuoti.

Tad kandidatė į LR Prezidentus D. GRYBAUSKAITĖ neteko 2 balsų, dėka atžagarios, nemandagios, negalinčios ramiu tonu pasakyti, kad nebegalima balsuoti po 18 val., darbuotojos, kuri išduoda balsavimo biuletenį, suteikia pirminę informaciją atvykus balsuoti į apygardą.

Esu nusivylęs šios moters kompetencija ir einamas pareigas. Yra toks dalykas kaip žmoniškumo faktorius – ne visi rinkėjai gali minutė į minutę atvykti atiduoti savo balso, juolab, kad ir priežastis  dėl ko neatvykome laiku – mažojo LR piliečio priežiūra. Tai kaip skleisti patriotizmą ir skiepyti mažoms atžaloms pareigą Tėvynei?

Esu nusivylęs esama tvarka, kuria yra skiriami rinkimų stebėtojai. Vieno darbuotojo asmeninis neišprusimas ir nemandagumo lygis einant tokias pareigas, nemokėjimas bendrauti su rinkėju, sumenkina rinkėjo pasitikejimą rinkimine sistema. Neturiu jokių blogų nusistatymų prieš VRK. Nesistebėkime, kodėl jauni žmonės neina balsuoti.

Šis straipsnis yra mano asmeninė nuomonė, jokio kaltinamojo ar šmeižiamojo pobūdžio nenorėta paryškinti. Tai tik paprasto, nusivylusio piliečio nuomonė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA