Senturgyje – dėmesys Antrojo pasaulinio karo atributikai | Kas vyksta Kaune

Senturgyje – dėmesys Antrojo pasaulinio karo atributikai

Organizatorių nuotr.

Penktadienį Kaune prasidėjo tradicinis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“. Kadangi šiomis dienomis yra minimos pergalės prieš nacistinę Vokietiją metinės, jaučiamas išaugęs susidomėjimas to meto karine atributika ir ekipuote.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje daug kalbama apie Antrojo pasaulinio karo laikus, tad natūralu, kad su tuo susijusiais daiktais prekiaujantys sendaiktininai iš senturgio lankytojų sulaukia daugiau dėmesio nei įprastai“, – sako Jonas Plenta, vienas senturgio organizatorių.

Pasak jo, žmonės domisi tiek nacistinės Vokietijos, tiek Sovietų Sąjungos palikimu. Kartu išaugęs susidomėjimas ir visų laikų sovietine atributika.

Tačiau, žinoma, atvykusius žmones domina ne vien karo dalykai. Kaip ir visada, senturgyje gausu senovinių baldų, indų, paveikslų, knygų ir daugybė kitokių smulkmenų bei daiktų. Šį kartą čia yra daugiau autentiškų senovės Lietuvos kaimo įrankių ir daiktų – vežimų ratų, kubilų, verpimo ratelių, dalgių. Artėjant vasarai daugelis lietuvių mėgsta jais puošti savo sodybas.

Lankytojų laukia ir tradicinė restauruotos XIX a. pabaigos–XX a. vidurio technikos paroda.

Senturgis vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį (gegužės 9–11 dienomis) prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje nuo ankstaus ryto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA