„Lidl” kuriasi Kaune | Kas vyksta Kaune

„Lidl” kuriasi Kaune

Archyvo nuotr.

Šiandien įkasta simbolinė kapsulė, žyminti mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ logistikos centro Kaune statybos darbų pradžią. UAB „Lidl“ planuoja į centro statybą investuoti daugiau nei 30 mln. eurų. Šio objekto statyboje dalyvaus per 300 darbuotojų.

Mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ pradėjo logistikos centro statybą Lietuvoje. Naujasis centras statomas Kauno rajone, Ramučių kaime, Erdvės g.

„Bendras centro plotas – 41 tūkst. m2, apie 12,5 tūkst. m2 užims šaldymo patalpos, o 1,2 tūkst. m2 biuro patalpos. Tai bus vienas didžiausių 2014 metais Lietuvoje vykdomų statybos projektų, – teigė UAB „Lidl“ vadovė Christine Rittner. – Džiaugiamės mūsų logistikos centro statybos darbų pradžia. Tai kertinis akmuo būsimai mūsų įmonės veiklai šalies rinkoje.“

Statybos darbus atlieka konkursą laimėjusi statybos kompanija „Mitnija“. Prie šio projekto įgyvendinimo prisidės apie tris šimtai šios bendrovės vadovaujamų darbuotojų. UAB „Lidl“ planuoja į šį projektą investuoti daugiau nei 30 mln. eurų.

„Tai, kad „Lidl“ pasirinko būtent Lietuvą, rodo, jog galime pasigirti ne tik logistikai patrauklia geografine padėtimi, bet ir tinkamai išplėtota infrastruktūra, – sako LR ūkio viceministrė Rasa Noreikienė. – Užsienio investicijos yra ypač svarbios naujų darbo vietų kūrimui ir vietos darbuotojų tobulėjimui. Nuo 2008 m. užsienio investuotojai Lietuvoje jau sukūrė daugiau nei 16 tūkst. darbo vietų, kuriose mokamas atlyginimas viršija šalies vidurkį. Neabejoju, kad tokia pati sėkmė ir sparti plėtra Lietuvoje lydės ir „Lidl“.“

Statybos kompanijos „Mitnija“ generalinis direktorius Julius Gendvilis pažymi, kad ši „Lidl“ investicija yra reikšminga ne tik Kauno regionui: „Tai geras signalas visos šalies atsigaunančiai ekonomikai ir investicinei aplinkai“, – sako J.Gendvilis.

Jau anksčiau skelbėme, kad pirmoji šio prekybos tinklo parduotuvė Lietuvoje bus atidaryta Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA