Parą laiko koncertavusi grupė „Belkanto“ pagerino Lietuvos rekordą | Kas vyksta Kaune

Parą laiko koncertavusi grupė „Belkanto“ pagerino Lietuvos rekordą

„Tiesą pasakius, net pats netikėjau, kad įgyvendinsiu sumanymą”, – prisipažino grupės „Belkanto” vokalistas Donatas Augys, per parą laiko iš Kaune esančios „Renginių oazės“, kur buvo siekiama naujų Lietuvos rekordo, scenos kas valandą pasitraukdavęs tik pailsėti po keletą minučių.

Pradėjęs koncertuoti balandžio 30 – osios 17 valandą vakaro jis savo pasirodymą baigė lygiai po paros. Tam, kad nebūtų suklysta, ant scenos, kurioje populiarias dainas atliko „Belkanto”, stovėjo laiką skaičiavęs laikrodis.

Sumanymo metu iš viso buvo pasiekti trys šalies rekordai – surengtas ilgiausias koncertas, atlikta daugiausiai skirtingų dainų bei sugrota ir sudainuota daugiausiai kūrinių iš atminties.

Rekordo siekimą stebėjo ne tik jo iniciatoriai, publika, bet ir juos fiksuojančios agentūros „Factum” atstovas. Tai, kad „Belkanto” dainuoja be pertraukos galėjo įsitikinti net dviejų internetinių portalų žiūrovai – per juos koncertas transliuotas tiesiogiai.

D.Augys ir jam beveik visą laiką talkinęs antrasis grupės narys Giedrius Venckūnas pripažino, jog sunkiausia buvo koncerto pradžia – matydami, kaip lėtai slenka laikas ir kiek dar daug liko dainuoti muzikantai nejučiomis imdamo abejoti savo sumanymo realumu.

„Be to, man nuo pat ryto skaudėjo gerklę. Ir kuo toliau, tuo darėsi blogiau”, – sakė D. Augys.

Juo ypatingai rūpinosi renginio prodiuseris Gediminas Juodeika, privertęs atlikėją per parą laiko išgerti daugybę puodelių arbatos, suvalgyti ne vieną citriną ir iškabinti indelį medaus.

Be šio karšto gėrimo atlikėjai nuolat gaivinosi vandeniu – per parą kiekvienas jų išgėrė ne mažiau nei po pusketvirto litro.

Sudėtinga buvo ir 4 valanda ryto, kuomet aiškiai matėsi, kad muzikantai nusilpo, jų balsai apslopo ir pradėjo imti miegas. Tuomet „Renginių oazės“ vadovas Artūras Butkevičius, su „Belkanto“ praleidęs visą laiką ir niekur iš renginio vietos nepasitraukęs, ėmėsi gudrybės – ragino renginį stebėjusią publiką burtis kuo arčiau scenos ir šokti. Tuo tarpu G. Juodeika naktinėje parduotuvėje muzikantams nupirko daugybę energetinių užkandžių.

„Tai ilgiausias renginys, kurį man teko vesti, o Artūrui ilgiausias, kurį teko organizuoti“, – neslėpė G. Juodeika.

Jis stebėjosi viena „Belkanto“ gerbėjų porele, kuri „Renginių oazėje“ šoko nuo 17 val. Iki 10 val. ryto.

„Norėjome užfiksuoti ir šį, ilgiausio šokio rekordą, bet tuomet būtų tekę pažymėti ir dar vieną įvykį – renginį, kurio metu pasiekta daugiausiai rekordų“, – juokėsi G. Juodeika.

Tuo metu kai rekordo siekiantys atlikėjai ilsėjosi sceną užėmė juos trumpam pavadavę svečiai – dainininkai Egidijus Sipavičius, Mindaugas Mickevičius – Mino, grupės „16 Hz” ir „16 Hz Tribute“, „Viva Dance“ šokėjos, humoristai Raimondas Šilanskas ir Aleksandras Karpavičius.

Skaičiuojama, kad per 24 valandas „Belkanto“ sudainavo 347 skirtingas dainas.

„Žinoma, iš rekordo laiko dar atsimes poilsio valandėlės, tiksliai bus suskaičiuotos atliktos dainos, bet preliminarūs rezultatai yra tokie“, – sakė G. Juodeika.

Rekordą vainikavo ir dar vienas įvykis – gegužės 1 – ąją D. Augys scenoje atšventė 34 – ąjį savo gimtadienį.

„Ko dabar labiausiai noriu? Ne valgyti, ne miegoti ar ištiest kojas, o atšvęsti Donato gimtadienį“, – sakė G. Venckūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA