Kaune atidarytas modernus sporto aikštynas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas modernus sporto aikštynas

Antradienį oficialiai atidarytas Šilainiuose, prie Kauno J. Basanavičiaus gimnazijos ir J. Grušo meno vidurinės mokyklos, esantis sporto aikštynas. Moderniai įrengtas ir kelioms sporto šakoms pritaikytas aikštynas tarnaus ne tik abiejų mokyklų moksleiviams, bet ir visiems kauniečiams.

Vietoje senų sporto įrenginių čia buvo sumontuoti nauji šiuolaikiški treniruokliai, renovuota futbolo aikštelė, įrengtas lauko apšvietimas. Futbolo aikštė ir bėgimo takai padengti specialia dirbtine danga. Renovuotame stadione taip pat įrengta universali tinklinio, krepšinio ir badmintono aikštelė su žiūrovų tribūnomis. Visa aikštyno teritorija aptverta.

Šventinę atidarymo juostą šį antradienį perkirpo Kauno meras Andrius Kupčinskas ir Kauno J. Basanavičiaus gimnazijos direktorius Antanas Račkelis.

„Naujojo aikštyno dangos kokybę vertino S. Dariaus ir S. Girėno stadioną prižiūrintys specialistai, todėl kokybės atžvilgiu ji niekuo nenusileidžia pagrindiniam miesto stadionui. Džiaugiuosi, kad naujasis aikštynas tarnaus ne tik greta esančių mokyklų moksleiviams, bet ir visiems kauniečiams, kurie čia galės sveikai ir turiningai leisti laisvalaikį“, – teigė A. Kupčinskas.

Kauno meras užsiminė, jog kitas tikslas – Milikonių uždaro futbolo maniežo įrengimas. Šį kompleksą planuojama įrengti tarp Santaros gimnazijos ir Milikonių mokyklos. Pasak A. Kupčinsko, Kauno miesto savivaldybė sieks, jog iki 2020 metų dviem mokykloms tektų vienas modernus aikštynas.

„Tikiu, kad šiame aikštyne savo sportinę karjerą pradės ne vienas atletas. Juolab, kad netoli esančiame Šilainių baseine savo karjerą pradėjo ir mūsų auksinė plaukikė Rūta Meilutytė“, – sakė Kauno J. Basanavičiaus gimnazijos direktorius A. Račkelis.

Po atidarymo ceremonijos miesto vadovas A. Kupčinskas davė simbolinį startą Kauno miesto mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos keturkovės varžybų pradžiai bei išbandė futbolo aikštelę tiksliai realizuodamas 11 metrų baudinį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA