Zapyškio dangų nuspalvino aitvarai | Kas vyksta Kaune

Zapyškio dangų nuspalvino aitvarai

Luko Misiūno nuotr.

Šeštadienį aitvarų mylėtojai rinkosi prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Zapyškyje, kur vyko tradicinė šventė „Aitvarai žemei ir dangui”. Tai didžiausias toks renginys šalyje.

Šventės dėka miesteliui prigijo Lietuvos aitvarų sostinės vardas. Aitvarai ne tik puošia dangų, bet ir padeda sveikai gyventi. „Tradicinės kinų medicinos specialistai teigia, kad aitvarų skraidinimas yra geriausias ir maloniausias būdas išjudinti kaklo ir pečių juostos raumenis, pagerinti kraujotaką“, – tvirtino Zapyškio laisvalaikio salės kultūrinės veiklos organizatorė ir festivalio koordinatorė Eglė Šidlauskienė.

„Malonu, kad sulaukėme vietos bendruomenės ir Kauno rajono valdžios palaikymo“, – sakė šventės sumanytoja, klubo „Lietuvos aitvarų judėjimas“ koordinatorė Giedrė Aleksandravičiūtė.

„Zapyškio aitvarų šventę ypač pamėgo šeimos. Ore plazdantys įvairiaspalviai aitvarai stebina, džiugina ir priverčia pakelti akis į dangų, o Lietuvos dangus labai gražus“, – tvirtino E. Šidlauskienė.

Su aitvarais visada gražiai dera muzika. Šiemet Zapyškio aitvarų festivalio svečias – dainuojamosios poezijos atlikėjas Andriaus Kulikauskas. Jis muzikavo kartu su jauna dainų autore bei atlikėja Juste Kazakevičiūte ir gitaros virtuozu Gintaru Šulinsku.

Šventės rengėjai dalyvius vaišino koše ir šventiniu tortu. Kaip ir kasmet, kelis aktyviausius šventės dalyvius paskraidino aviatoriai. Neturintys aitvaro galės jį galėjo įsigyti arba pasigaminti vietoje veiksiančiose aitvarų dirbtuvėse.

Pirmą kartą Žemės dienai skirtas masinis aitvarų skraidinimas įvyko 1991 metais Nemuno ir Neries santakoje, vėliau renginys persikėlė į Zapyškį ir tapo tradiciniu. Respublikinę aitvarų šventę „Aitvarai Žemei ir Dangui“ organizuoja klubas „Lietuvos aitvarų judėjimas“ ir Zapyškio laisvalaikio salė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA