Skaitytoja apie šunis Laisvės alėjoje: šeimininkams trūksta atsakingumo | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja apie šunis Laisvės alėjoje: šeimininkams trūksta atsakingumo

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Vitalija pastebėjo, kad kai kurie praeiviai Kaune aplaidžiai vedžioja savo augintinius, o tai sukelia didelių nepatogumų tėvams su mažais vaikais.

„Kasdien vaikštau Laisvės alėjoje su mažais vaikais. Matau labai labai daug žmonių vaikštančių su šunimis. O paskutinėmis dienomis atšilus žmonės ypač atsipalaidavę ir kai kurie savo augintinius nelabai prižiūri, ne kartą mačiau be pavadžio bėgant net didelius šunis.

Kaip pavyzdį papasakosiu kokį vakar turėjau atsitikimą, kai jaunuolis eidamas su draugais labai aplaidžiai vedėsi didelį šunį ant ilgo pavadžio, net nežiūrėdamas kur tas šuo maskatuojasi. Iš pažiūros panašus į Sibiro haskį, bet išsigandusi labiausiai to šuns dantis įsidėmėjau.

Vežiausi dukrą (neturinčią nė 2 metukų) vežimėlyje, o ji matydama tą šunį tiesė į jį rankas ir šaukė „au au au au“ (nes nemoka dar ištarti „šuo“). Ir tas šuo išsišiepęs metėsi prie vežimėlio.

Tą pačią akimirką sukau vežimėlį į šoną ir šūktelėjau savininkui „atsargiau“, o jis man piktai „kas yr!?“. Pakartojau jam – „atsargiau“ (šalia ėjo mano vaikų auklė, kuri sakė sutrumpinti pavadį, nes net pravažiuoti pro šalį nėjo, bet greičiausiai jis jos negirdėjo, nes to nedarė), ir išsigandusi nesąmoningai tam savininkui sušukau, kad tokiems dideliems šunims reikia antsnukio, nors realiai tai nė nežinau ar reikia.

Aišku, gal ir nieko nebūtų nutikę, bet tą momentą, kai pamačiau kaip to šuns iššiepti dantys vos per kelis centimetrus nuo dukters rankos praslydo, išgąstis buvo didžiulis, sugadino visą pasivaikščiojimą ir visą likusią dieną.

Nesu nusiteikusi prieš augintinius, nes pati esu augusi privačių namų rajone ir nuo mažens turėjome mylimų šunų tėvų namuose. Todėl žinau kada ir kaip elgtis su šunimis, ir kokie kartais gali būti neprognuozuojami šie mūsų draugai. Ypač tokie pusvilkiai, su tankiu kailiu karštą dieną.

Nenoriu, kad kam nors nutiktų toks nemalonumas, ar net baigtųsi daug daug liūdniau. Todėl, mano nuomone, reikia labiau informuoti žmones apie saugesnį elgesį ir galimas situacijas su šunimis. Gal kai kurie šunys ir dresuoti, bet tai neparašyta jiems ant kaktos, o ir ne visų šunų iššiepti dantys reiškia, kad jie vėdinasi nuo karščio“, – rašė skaitytoja Vitalija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA