Ką padėti po automobilio stiklu, kad kontrolierius jūsų nebaustų | Kas vyksta Kaune

Ką padėti po automobilio stiklu, kad kontrolierius jūsų nebaustų

"Kas vyksta Kaune" nuotr.

Atsakymas į šį klausimą gana paprastas – paprasčiausiai užsimokėti už automobilio statymą apmokestintose vietose ir matomoje vietoje palikti kvitą. Tačiau viskas gali būti dar paprasčiau – matomoje vietoje palikite kokį nors daiktą, kad kontrolierius suprastų, kur jūs dirbate.

Tarkime, santechnikas gali palikti kokį nors įrankį, medikas – stetoskopą, kunigas – Šv. Raštą, medžiotojas – šautuvą. Policininkams dar paprasčiau. Jiems pakanka palikti savo antpetį, bent vieną, ir kontrolierius maloniai nužingsniuos toliau. Galbūt tai panašu į balandžio 1-osios pokštą, tačiau tokia sistema Kaune tikrai veikia.

Tuo įsitikino „Kas vyksta Kaune” žurnalistai. Ketvirtadienio vidurdienis. Mokama automobilių stovėjimo aikštelė Kęstučio gatvėje. Kontrolierius uoliai tikrina automobilius. Klausia vairuotojų, kurie sėdi savo automobiliuose ar susimokėjo už stovėjimą.

Kontrolierius prieina automobilį „Renault”. Akivaizdu, kad šios mašinos vairuotojas puikiai žino aprašytą parkavimo sistemą – jis automobilio viduje, matomoje vietoje paliko vieną antpetį, su užrašu Kaunas ir baltu tauru raudoname fone. Kontrolierius puikiai žino, kad šis vairuotojas tikrai gali nemokėti. Nusišypsojęs jis žengia toliau žiūrėti, kas kokius savo profesiją įrodančius daiktus paliko matomoje automobilio vietoje. Pasirodo, jiems galima nemokėti.

Žmonės kalba, kad ši sistema veikia jau pakankamai ilgai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA