„Rail Baltica 2” projekte nenori Vilniaus | Kas vyksta Kaune

„Rail Baltica 2” projekte nenori Vilniaus

Organizatorių nuotr.

Baltijos valstybėms derantis dėl bendros „Rail Baltica“ įmonės steigimo, pagrindinis ginčas kyla dėl Vilniaus prijungimo į maršrutą. Vėžės įgyvendinimo partneriai, Europos komisija aiškiai ir nedviprasmiškai pasakė, jog kategoriška Lietuvos pozicija dėl vėžės atšakos į Vilnių gali visiškai sužlugdyti „Rail Baltica 2” projektą. Tačiau LR Susisiekimo ministerijos atstovai savo pozicijos nekeičia ir toliau, todėl derybos dėl greituminės vėžės (240 kilometrų per valandą) įgyvendinimo nejuda iš mirties taško, praneša „Vieningas Kaunas”.

Trečiadienį surengta teatrališka akcija pavadinta „Nestabdykite važiuojančio Rail baltica traukinio!“.

„Šia akcija dar kartą siekiame paraginti už „Rail Baltica 2” įgyvendinimą atsakingus valdininkus ir politikus nebestabdyti greituminės vėžės įgyvendinimo. Kaunas yra strateginis šalies transporto ir logistikos centras, turintis unikalią sausumos, oro ir geležinkelio transporto jungtis. Ne veltui greituminės vėžės projekto rengėjai pasirinko šį miestą. Esame įsitikinę, kad apie 1 mlrd. litų Lietuvai kainuosiantis Vilniaus prijungimas į “Rail Baltica 2” maršrutą nėra tikslingas“,- teigia „Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis.

Akcijos organizatorių teigimu, neatsitiktinai pasirinkta ir akcijos vieta, bei dalyvių apranga.

„Tarpukarį menantys rūbai bei senovinis garvežys primena tuos laikus, kuomet Kaunas buvo reikšmingas ir įtakingas šalies miestas. Gal ir dabar kauniečiams pavyks išjudinti stabdomą „Rail Baltica 2“ traukinį?“,- teigia „Vieningo Kauno“ narys Grantas Pažėra.

Tuo tarpu akcijoje pasirodę valdininkas teigė, kad kol kas anksti diskutuoti apie „Rail Baltica 2” projektą, o svarbiausia įgyvendinti pirmąjį projektą.

„Tai tik pirma ar antra diskusija. Tie darbai, kurie dabar vyksta, nuo Lenkijos iki Palemono, tai jie vyksta pakankamai sparčiai. Tiksliau tariant, pagal numatytą grafiką (…). Antras projektas yra tik projektas – jis dar nepatvirtintas. Antras etapas nesusietas su pirmu ir tai reikia visiems aiškinti. Tai yra projektas, yra svarstoma“, – sakė Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

Vis dėlto akcijoje pasirodęs Susisiekimo ministro patarėjas Gediminas Petrauskas aiškiai pasakė, kad Vilnius turi būti prijungtas prie „Rail Baltica 2” projekto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA