Mikroautobuso avariją sukėlęs vairuotojas tame pačiame kelyje girtas su vaikais rėžėsi į atitvarus | Kas vyksta Kaune

Mikroautobuso avariją sukėlęs vairuotojas tame pačiame kelyje girtas su vaikais rėžėsi į atitvarus

Kas vyksta Kaune nuotr.

Į Jurbarką iš Kauno grįžtančio keleivinio mikroautobuso kelionė baigėsi smūgiu į medį. Medikai po avarijos į Kauno ligonines pristatė dešimt žmonių. Pagalbos prireikė tiek mikroautobuso vairuotojui Antanui Ivaškevičiui, tiek devyniems keleiviams. Panašu, kad ši istorija gali turėti itin nemalonių pasekmių įmonei R. Alksnio autobusai, skelbia „Jurbarko šviesa„. 

Dar kovo mėnesį tas pats vairuotojas sukėlė milžinišką pasipiktinimą Jurbarke, kai girtas su pilnu vaikų autobusu rėžėsi į atitvarus prie Seredžiaus. Tuomet įmonės direktorius Gediminas Eiza viešai prisiekinėjo, kad vairuotojas bus atleistas. Tačiau pirmadienio avarija rodo, kad įmonės vadovas arba persigalvojo, arba melavo – nutilus triukšmui A. Ivaškevičius vėl buvo pasodintas prie autobuso vairo.

„Šviesa” primena, kad kovo 8 d. porą dešimčių pradinukų ir mokinių iki septintos klasės vežęs autobuso vairuotojas  A. Ivaškevičius prie vairo sėdo girtas ir bevažiuojant užmigo. Tuomet  ties Seredžiumi į kelio atitvarus  atsitrenkusį autobusą ir vaikus nuo didesnės nelaimės išgelbėjo šalia vairuotojo sėdėjusi moteris, kuri spėjo pagriebti vairą. Nelaimė įvyko šiek tiek po 8 val. ryto.

Liudininkų teigimu, nuo smūgio atsipeikėjęs vairuotojas reikalavo, kad niekas nekviestų policijos ir apsukęs sudaužytą transporto priemonę su vaikais bandė grįžti į Jurbarką. Lėtai grįžtantį autobusą netoli Jurbarko sustabdė į įvykio vietą skubėję policijos patruliai.

 „Labai išsigandome, tikrai visi patyrėme šoką. Jei ne ta moteris, nežinau, kaip viskas būtų pasibaigę. Mus visus galėjo užmušti”, – po nelaimės pasakojo viena iš autobusu važiavusių moksleivių.

„Šviesos” kalbinti moksleivių tėvai stebėjosi, kaip įmonė galėjo į darbą išleisti girtą vairuotoją ir prieš išvažiuojant jo nepatikrino.

Pareigūnai patikrinę vairuotoją jam nustatė 0,24 promilės girtumą. Autobusų vairuotojai prie vairo sėsti gali tik būdami visiškai blaivūs. Policija vairuotoją nubaudė pagal įstatymą – skyrė piniginę baudą, tačiau vairuotojo pažymėjimą privalėjo grąžinti.

Tik po įvykio UAB R. Alksnio autobusų įmonės vadovas G. Eiza „Šviesos” žurnalistui prisiekinėjo, kad vairuotojas bus atleistas, o nukentėjusius vaikus įmonė nuveš į dvi ekskursijas bet kur Lietuvoje.

Pirmadienio nelaimė Raudondvaryje įvyko apie 11 val. Bendruoju pagalbos telefonu  pranešta, kad Kauno r., Raudondvaryje, J. Naujalio g., ties greičio matuokliu, mikroautobusas rėžėsi į medį.

Sėdėjau kairėje pusėje, pamačiau, kad važiuojame ne asfaltu, o žvyru, spėjau pasilenkti ir galvą užsidengti. Per avariją susitrenkiau galvą, veidą prie nosies, prie smakro įkirsta. Tačiau kartu važiavusios moterys nukentėjo labiau. Kiek girdėjau joms lūžo kojos, krūtinės, išnarinti klubai”, – pasakojo avariją patyrusiu autobusu važiavęs jurbarkietis.

Pasak vaikino, prieš pat avariją autobuse keleiviai šaukė iš baimės, o po smūgio prasidėjo chaosas. Sužeistuosius ištraukti iš sulamdyto automobilio padėjo pro šalį ėję žmonės.

„Medikai atvyko labai greitai, per keletą minučių. Dalis keleivių jau buvo žmonių išnešti iš autobuso ir suguldyti ant žemės. Vairuotojas sėdėjo savo vietoje, nejudėjo, niekam nepadėjo, tik kartojo, kad nieko neatsimena”, sakė avarijos liudininkas.

Pirminiais duomenimis, vairuotojas galėjo nepasirinkti saugaus greičio ir dėl to nulėkė nuo kelio. Taip pat tikėtina, kad Raudondvaryje keleivius paėmęs vairuotojas užsižiopsojo vairuodamas ir kartu pardavinėdamas įlipusiems žmonėms bilietus bei skaičiuodamas pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA