Milžiniškas gaisras netoli senamiesčio: degė žolė | Kas vyksta Kaune

Milžiniškas gaisras netoli senamiesčio: degė žolė

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Sekmadienio vakarą Brastos gatvės masyve užsidegė didelis plotas žolės. Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai puolė gesinti įsiplieskusį gaisrą ir guodėsi, kad informaciją apie jį gavo per vėlai, todėl kol gaisro padariniai bus likviduoti, praeis ne viena valanda.

Pirmąjį Velykų vakarą įsiplieskęs gaisras kaip mat pritraukė būrį žiūrovų, kurie traukė žiūrėti, kaip ugnis talžo žaliuosius plotus prie upės, kuriuose ateityje turėtų išdygti daugiabučiai.

Įvykio vietoje sutikti jaunuoliai teigė, kad tik pamatę degančią žolę, iš karto informaciją perdavė bendruoju pagalbos numeriu 112.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad už žolės deginimą yra numatyta administracinė atsakomybė, o už nepilnamečių nusižengimus yra baudžiami jų tėvai. Už žolės deginimą piliečiai gali būti nubausti nuo 200 iki 1000 litų bauda, o pareigūnai – nuo 400 iki 1200 litų.

Be to, gali tekti atlyginti ir gamtai padarytą žalą, kuri kartais siekia ne vieną tūkstantį litų. Už tyčinį turto sunaikinimą padegant asmenys įstatymų numatyta tvarka gali būti patraukti ir baudžiamojon atsakomybėn.

Dėkojame skaitytojams už informaciją!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA