Kryžiaus kelio procesija nusidriekė per miesto centrą | Kas vyksta Kaune

Kryžiaus kelio procesija nusidriekė per miesto centrą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šiandien minimas didysis penktadienis. Paminėti šią dieną ir sudalyvauti kryžiaus kelio procesijoje galėjo visi norintys.

Kryžiaus kelio procesija prasidėjo 20 val. nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios į arkikatedrą baziliką. Šiai procesijai vadovavo ir kryžių nešė Kauno arkivyskupas metropolitas S. Tamkevičius. Eiseną sudarė 14 stotelių.

Minint šeimos metus pirmoje stotelėje arkivyskupas kryžių nešti perleido šeimoms. Kiekvienoje stotelėje kryžius yra perduodamas vis kitai šeimai. Paskutinėje stotelėje kryžius buvo patikėtas vyskupui Kęstučiui Kėvalui.

Į eiseną susirinkę žmonės atėjo nešini žvakutėmis.

„Labai graži religinė tradicija. Einam kiekvienais metais. Prisijungia ir vaikai, kurie savo noru, neverčiami pamini didįjį penktadienį dalyvaudami kryžiaus nešimo procesijoje“, – teigė eisenoje dalyvaujanti kaunietė su šeima.

Kolonai pasiekus triukšmingesnę miesto dalį buvo parodyta pagarba. Kavinių administratoriai savo noru išjungė arba patildė muziką, kad netrukdytų vykstančiai eisenai.

Prieš eiseną buvo paminėta, jog malda skiriama už Ukrainą ir Rusiją. Prašoma, jog laimėtų teisingumas ir laisvė, o nelaimėtų prievarta.

Didysis penktadienis – susijęs su atgaila. Sielvartinga krikščionių kalendoriaus diena, nes tai – Kristaus mirties ir palaidojimo diena. Šią dieną dirbama mažiau, laikomasi tylos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA