Siaubo filmas realybėje: kaunietis gyveno su yrančiu lavonu | Kas vyksta Kaune

Siaubo filmas realybėje: kaunietis gyveno su yrančiu lavonu

delfi.lt 2014/04/17 16:42

„Taip ir galvojome: nužudys arba padegs“, – sako Kauno Lukšio gatvės 23-iojo daugiabučio gyventojai. Trečiadienio vakarą šiame daugiabutyje gyvenusio Dino D. bute policija aptiko kraupų radinį – jau pradėjusio irti vyro kūną ir kitą, leisgyvį vyrą, kurį pavyko išgelbėti.

Policija sulaikė 40 metų Diną D., kuris uždarytas į areštinę. Kaimynai mano, kad būtent sučiuptas policijos vyriškis papasakojo apie tai, kad jo bute yra kraupaus nusikaltimo įkalčiai.

Protą aptemdė narkotikai?

Ketvirtadienio popietę antrajame penkiaaukščio namo aukšte dar dirbo kriminalistai. Kol kas įvykio aplinkybės miglotos, tačiau kaimynai jau turi savo versiją.

Dinas D. bute gyveno vienas apie 12 metų. Jis vedęs, turi du vaikus, tačiau su šeima jau senai negyvena. Butas priklausė Dino D. tėvams, tačiau ir jie čia negyvena.

Vyras jau buvo tapęs kaimynų galvos skausmu – nuolatinis triukšmas, netvarka, kaimynų terorizavimas. Toks buvo kasdieninis Dino D. elgesys.

„Kalbėjo su kosmosu. Žiemą vienais apatiniais po kiemą lakstė“, – sako gyventojai.

Kaimynai įsitikinę, kad vyrui protą aptemdė narkotikai. Jie matė, kaip Dinas D. narkotikus leidosi tiesiog laiptinėje. Be to, gyventojai savo pašto dėžutėse ne kartą rado ir švirkštų. Žmonės netgi atjungė elektrą vyro bute – apie metus jis naudojo mašinų akumuliatorius, kuriuos, kaip ir maistą, jam atveždavo tėvai.

Kaimynai sako, kad pastaruoju metu Dinas D. pradėjo daug gerti. Greičiausiai, narkotikų ir alkoholio derinys lėmė tragiškas pasekmes.

Šventė pašalpos dieną

Kaimynai jau iškėlė ir savo įvykių versiją. Teigiama, kad balandžio 10 dieną Dinas D. gavo pašalpą, kurią namuose „laistė“ su savo pažįstamais. Svečių šiame landyne paverstame bute niekada netrūksta. Manoma, kad apsvaigęs Dinas D. užmigo, o kartu šventę jo sugėrovai galėjo pavogti jo pašalpą.

Pabudęs ir neradęs savo pinigų Dinas D. esą galėjo stipriai sumušti du vyrus. Vienas mirė, kitas leisgyvis trečiadienio vakarą išvežtas į ligoninę. Būtent tokią versiją kelia kaimynai. Tačiau oficialiai ji nėra patvirtinta.

Panašu, kad sumušęs sugėrovus Dinas D. šventė toliau, o aptemus protui su peiliu daugiabučio kieme ėmė vaikytis žmones. Policija vyrą sulaikė. Manoma, kad būtent jau sulaikytas vyras pareigūnams prasitarė apie savo kruviną poelgį.

Kaimynai sako, kad policininkai Dino D. tėvo paprašė atrakinti butą, kuriame rastas kraupus radinys.

Pagalbos nesulaukė

Bute priešais Diną D. gyvenusi Aldona K. sako, kad dėl agresyvaus Dino D. elgesio kaimynai kreipėsi į bene visas institucijas – pradedant policija ir baigiant Kalniečių mikrorajone išrinktais Seimo nariais.

„Visur atsimušdavome kaip sieną. Beliko tik į Dalią Grybauskaitę kreiptis“, – sakė moteris

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA