Studentai ragina pacientus neduoti medikams kyšių | Kas vyksta Kaune

Studentai ragina pacientus neduoti medikams kyšių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno klinikose trečiadienį Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA) surengė korupcijos prevencijai skirtą projektą. Studentai, kaip ir Kauno klinikų vadovai, tikina, kad pacientams nereikia papildomai atsidėkoti medikams, nes šie bet kokiu atveju padarys viską, ką gali geriausio.

Akcijos organizatoriai šiemet pirmą kartą lankėsi Kardiologijos klinikos ambulatoriniame skyriuje, Konsultacinėje poliklinikoje ir Šeimos medicinos klinikoje. Pacientams buvo dalijamos skrajutės, informuojančios apie tai, kad gydymo įstaigoje ir be papildomo atlygio jiems bus suteikta reikalinga pagalba.

Specialistai ant savo kabinetų durų galėjo užsiklijuoti lipdukus, patvirtinančius, kad geriausia padėka gydytojui – paciento ištartas „ačiū“.

„Akcijos tikslas – suteikti kuo daugiau informacijos pacientams ir tuo pačiu patarti gydytojams, kad ta Lietuvoje įsisenėjusi problema „vokelis į kišenę“ nėra gera. Gydytojai vistiek atiduos visas jėgas gydydami pacientus ir to tikrai nereikia. Svarbiau yra gražus ryšys tarp gydytojo ir paciento, nuoširdus bendravimas“, – LiMSA projekto koordinatorė Inga Stonkutė.

Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius neslėpė, kad su dovanas siūlančiais pacientais tenka susidurti pakankamai dažnai.

„Deja, tenka susidurti. Sunku pasakyti, kaip dažnai – procentų neskaičiavau. Kartą per mėnesį? Manau, kad dažniau. Kartais tikrai tenka pakovoti su pacientu, stengiantis neimti tos dovanos, nes jie įsivaizduoja, kad taip reikia daryti. Kartais taip būna. Ką siūlo? Ir saldainius, ir gėles, ir ne tik tai. Kartais būna sunku jiems pasakyti, kad mums to nereikia. Tiesiog mums to nereikia“, – sako R. Jurkevičius.

Iš viso prie šios akcijos, kuri rengiama trečius metus, jau prisijungė 38 Lietuvos gydymo įstaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA