Į Kauną grįžusi R. Meilutytė: dabar svarbiausia išlaikyti egzaminus | Kas vyksta Kaune

Į Kauną grįžusi R. Meilutytė: dabar svarbiausia išlaikyti egzaminus

delfi.lt 2014/04/15 18:50
DELFI nuotr.

Antradienio vakarą į gimtąjį Kauną grįžo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. 17-etė plaukikė laikinojoje sostinėje praleis vos kelias dienas ir grįš į Plymutą. Netrukus R. Meilutytės laukia egzaminų sesija. Tai, vienos geriausių pasaulio plaukikių teigimu, dabar jos svarbiausias uždavinys.

Į Kauną, kur ją pasitiko močiutė, R. Meilutytė atskrido reisu iš Londono.

-Kaip kelionė?

Ramiai – beveik visą kelią miegojau (juokiasi – DELFI). Ar daug sulaukiau bendrakeleivių dėmesio? Šiaip žmonių dėmesys nevargina, pakalbėjau su keliais žmonėmis. Šiaip žmonės reaguoja pakankamai santūriai.

– Kiek laiko praleisi Kaune? Ką planuoji nuveikti?

Kaune pabūsiu keletą dienų. Suplanavau aplankyti šeimą, aplankyti močiutę. Norisi šiek tiek pabūti su šeima ir tiek.

– Varžybose Glazge netrūko kuriozų

Netyčia pavėlavau į startą, nuėjau ne laiku. Padariau klaidą neapskaičiuodama laiko ir tiek. Aišku, tai būtų kur kas didesnė bėda, jei taip būtų atsitikę pasaulio čempionate. Gerai, kad tokią pamoką išmokau dabar. Tai ateityje stengsiuosi tokių klaidų nekartoti.

– Treneris Jonas Ruudas apie šį įvykį pokštavo socialiniuose tinkluose. Tai buvo staigmena?

Ne, tai nebuvo staigmena. Treneris mėgsta pajuokauti.

– Kaip sekasi mokslai?

Mokslai dar nesibaigė, dar liko apie mėnesis laiko, reikės išsilaikyti egzaminus, užbaigti semestrą. Už kelių dienų vėl lekiu atgal į Angliją. Reikia treniruotis, mokintis, egzaminus išlaikyti.

– Ar dabar pagrindinis dėmesys tenka mokslams?

Svarbiausiais šio sezono startas bus Europos čempionatas, bet jis vyks tik rugpjūtį, o mokslų liko tik apie mėnesis, tai šis mėnesis bus labai svarbus mokslų atžvilgiu. Žinoma, prieš egzaminus yra kažkoks jaudulys, kaip ir kiekvienam mokiniui. Aišku, tai nėra baigiamieji egzaminai, bet ir jie pakankamai svarbūs. Norint pasirinkti A lygį reikia gerai išlaikyti egzaminus. Dėl to gal net kai kurias varžybas praleisiu, nes ruošiuosi egzaminams. Žiūrėsime. Po egzaminų dar turėsiu nemažai laiko ruoštis Europos čempionatui.

– Egzaminai koreguoja pasiruošimą čempionatui?

Na, šie metai nei olimpiniai, nei pasaulio čempionato metai. Tai dabar prioritetas tikrai yra mokslai. Vėliau žiūrėsime, kaip seksis. Po egzaminų teks sunkiau padirbti, gal išvažiuoti į stovyklą. Spręsime su treneriu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA