Kaune baigiamas šildymo sezonas | Kas vyksta Kaune

Kaune baigiamas šildymo sezonas

archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis pasirašė įsakymą dėl 2013-2014 metų šildymo sezono pabaigos nuo ateinančio pirmadienio, balandžio 14 d. Sprendimas priimtas atsižvelgus į gyventojų išreikštą nuomonę bei kylančią vidutinę paros oro temperatūrą.

„Šilumos vartotojai turi teisę, suderinę su šilumos tiekėju, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų. Tai galioja ir ugdymo įstaigoms, ir ligoninėms. Be to, nuo kitos savaitės pradžios Kauno bendrojo lavinimo mokyklose prasideda pavasario atostogos, tad mokiniai nepatirs galimų nepatogumų dėl šildymo sezono pabaigos“, – pabrėžė D. Ratkelis.

Paskelbus šildymo sezono pabaigą visuose pastatuose šildymas nebus nutrauktas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas, o daugiabučių namų bendrijose ir privačių kompanijų administruojamuose namuose daugumos butų savininkų sprendimu šildymo sezonas gali tęstis neribotą laiką.

„Jeigu šilumos vartotojai, išskyrus savivaldybės institucijos patvirtintuose sąrašuose numatytas įstaigas, nusprendė anksčiau pradėti arba vėliau baigti savo pastatų šildymą kitu laiku negu savivaldybės institucijos nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, jie apie savo sprendimą praneša šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas duoda leidimą pastato savininkui arba šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojui sprendimą įgyvendinti“, -aiškino Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Andrius Kavaliauskas.

Pastarąją savaitę Kauno miesto savivaldybė vykdė gyventojų apklausą „Ar Kaune jau reikėtų baigti šildymo sezoną?“. Beveik 60 procentų respondentų pasisakė už tai, kad šildymo sezoną reikia baigti kuo greičiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA