Skaitytoja: eismas Savanorių pr. kalnu uždarytas tinkamai nepasiruošus | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: eismas Savanorių pr. kalnu uždarytas tinkamai nepasiruošus

Kas vyksta Kaune nuotr.

Balandžio 2 dieną prasidėjo Savanorių prospekto estakados rekonstrukcija. Tuo pačiu metu uždarytas eismas Savanorių prospekto kalnu, sumontuoti laikini šviesoforai. Praėjus vos kiek daugiau nei savaitei, ketvirtadienį, ant kalno įvyko avarija, kurios metu sužeistas vairuotojas. Vietos gyventojai įsitikinę, kad dalis gatvės buvo uždaryta tinkamai nepasiruošus.

EISMO ĮVYKIO NUOTRAUKŲ GALERIJA

Savanorių kalno apačioje ir viršuje sumontuoti šviesoforai reguliuoja viešojo transporto eismą viena eismo juosta. Kitiems automobiliams ja naudotis negalima – eismas čia uždarytas. Tokia situacija kebli vietiniams gyventojams – išvažiuodami iš savo kiemų jiems neįmanoma matyti, koks šviesoforo signalas dega ir kuria kryptimi vyksta eismas.

Ketvirtadienį ant Savanorių kalno susidūrė viešojo transporto autobusas ir „Renault Megane“. Sužeistas pastarojo automobilio vairuotojas. Pirminiais duomenimis, dėl avarijos kaltas „Renault” vairuotojas, kuris važiavo per draudžiamą šviesoforo signalą.

„Gyvenu name, prie kurio įvyko avarija. Į savo kiemą ir iš jo, žinoma, vistiek važiuojame automobiliu. Ir kartais išvažiuojant iš kiemo kyla problema, nes šviesoforo, žinoma, nematome. Kai jei eismas neintensyvus, ir nei iš vienos pusės nėra atvažiuojančių automobilių, tiesiog nežinai į kurią pusę galima važiuoti tuo metu… Tikriausiai tam „Renault“ vairuotojui nebuvo tokia situacija, bet… Žinoma, jei netyčia pasitaikytų, kad nesulaukusi išsukčiau ir pamatyčiau, kad važiuoju prieš eismą, bandyčiau įsukti į artimiausią kiemą, ne rėžtis į autobusą, o visi galvotų, kokia aš kvaila – nepažįstu šviesoforo, nematau“, – rašo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo skyriaus vedėjas Paulius Keras pripažino, kad šioje situacijoje reikės spręsti gyventojų problemas.

„Sutinku, kad pastaba teisinga. Reikia pažiūrėti kokia situacija vietoje. Reikės ieškoti sprendimų“, – teigė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA