Pasiektas pritūpimų su štanga Lietuvos rekordas | Kas vyksta Kaune

Pasiektas pritūpimų su štanga Lietuvos rekordas

Organizatorių nuotr.

Praėjusį šeštadienį, balandžio 5-ąją Kazlų Rūdoje pasiektas Lietuvos rekordas – kasmet žmogaus galimybes matuojantis sportininkas iš pajūrio Saulius Jankauskas su 60 kg svorio štanga be pertraukos pritūpė 70 kartų. Ir tai tik pradžia – šių metų pabaigoje ketinama pritūpti net 200 kartų.

Keleto sportinių rekordų autorius, Lietuvos rankų lenkimo čempionatų prizininkas S. Jankauskas (34 m.) teigia, kad įprato savo galimybių ištvermę tikrintis bėgimo maratonuose Lietuvoje ir Latvijoje. 2011 m. sportininką išgarsino neįprastas, tačiau žaismingas ir kruopštaus fizinio pasirengimo pareikalavęs rekordas – šuoliukai per šokdynę. Pagal oficialias gimnastikos taisykles, užtrukęs beveik pusantros valandos, S. Jankauskas atliko net 12330 šuoliukų. Šis pasiekimas paskelbtas Lietuvos rekordu.

Pritūpimai su 60 kg svorio štanga – naujausias sporto entuziasto iššūkis. Šių metų uždavinys – pasiekti 200 pritūpimų ribą. Ateities planuose – pasivyti, o galbūt ir pralenkti Gineso rekordų knygoje įsitvirtinusį pasiekimą – 310 pritūpimų.

Pirmasis žingsnis tikslo link žengtas šį savaitgalį Kazlų Rūdoje. Akylai stebint teisėjams, S. Jankauskas įveikė užsibrėžtą 70 pritūpimų su 60 kg svorio štanga tikslą. Pasak atliekamų pritūpimų techniką fiksavusio biomedicinos mokslų daktaro Giedriaus Gorianovo, užskaityti visi iki vieno sportininko atlikti bandymai.

Artimiausiu metu pastarieji pritūpimų su 60 kg štanga rezultatai ir teisėjų liudijimai bus pateikti Lietuvos rekordus fiksuojančiai įstaigai. Šiuo metu rekordus registruojančioje agentūroje “Factum” tokio pobūdžio pasiekimas neužfiksuotas.

Asociacijos “Arbatėlės klubas” vadovas Marius Žitkus, pakvietęs sportininką iš Klaipėdos Lietuvos rekordo siekti Suvalkijoje sako, kad taip siekiama mažesniuose šalies miestuose įsikūrusį jaunimą paskatinti rinktis aktyvų gyvenimo būdą ir atrasti savyje glūdinčias neišmatuotas valios galimybes bei siekti savo sportinių svajonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA