Policijos viršininkas ketina aplankyti kiekvieną seniūniją | Kas vyksta Kaune

Policijos viršininkas ketina aplankyti kiekvieną seniūniją

Šiandien Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs naujasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) viršininkas Linas Pernavas žadėjo aktyviai bendrauti su gyventojais ir spręsti konkrečias problemas.

„Grįžtamasis ryšys yra labai svarbus, todėl aplankysime visas seniūnijas, daug dėmesio skirsime patruliavimui ir, žinoma, bendriems veiksmams su savivaldybe“, – vardijo prioritetus naujasis policijos viršininkas, kuriam pritarė ir ilgametis Kauno rajono policijos vadovas Romas Oželis.

Pareigūnai pastebėjo, kad gyventojams yra svarbi ne sausa statistika, o konkrečios priemonės, padedančios užtikrinti saugumą. Dažniausiai iškylančios problemos: smurtas artimoje aplinkoje, vagystės, prekyba pilstuku, nesaugus greitis, kontrabanda.

L. Pernavas teigė, kad į saugios aplinkos kūrimą būtina įtraukti visą bendruomenę. Kitas būdas – centralizuoto stebėjimo kamerų tinklo sukūrimas visose apskrities savivaldybėse.

Dar vienas svarbus momentas, leisiantis didinti pasitikėjimą policija – pareigūnų nešališkumas ir profesionalumas. „Policininkai turi būti tvarkingi, pasirengę padėti, o ne atrodyti taip, tarsi jiems patiems reikėtų pagalbos“, – šypsojosi policijos viršininkas.

Meras Valerijus Makūnas naujajam policijos vadovui pristatė Kauno rajoną ir kartu su policija įgyvendintus projektus „Saugūs senjorai“, „Saugus jaunimas“, „Saugūs sodai“. Jis taip pat papasakojo apie savivaldybės indėlį kuriant saugesnę infrastruktūrą – atnaujinant šviesoforus, šaligatvius, viešojo transporto stoteles, pėsčiųjų perėjas.

„Džiaugiamės, kad į Mastaičius keliasi Lietuvos policijos mokykla, kuri taip pat turėtų užtikrinti didesnį mūsų krašto žmonių saugumą“, – pastebėjo meras.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas gimė 1976 m. rugsėjo 1 d. Ignalinos rajone. Policijos struktūrose dirba beveik 20 metų, ne kartą skatintas ir apdovanotas.

2014 m. vasario 3 d. paskirtas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Šiuo metu gyvena Kauno r., Mastaičiuose. Vedęs, turi tris sūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA