Gyvenimo meilę surado bėgdamas Kauno maratoną | Kas vyksta Kaune

Gyvenimo meilę surado bėgdamas Kauno maratoną

Organizatorių nuotr.

Antrą kartą birželio 15 d. startuosiantis Kauno maratonas sulauks ne tik naujų dalyvių ir bėgimo entuziastų, bet ir antrus metus iš eilės savo jėgas išbandysiančių bėgikų. Vienas tokių – Simonas Dabrega. Nors jaunuolis iki praėjusių metų Kauno maratono nebuvo didelis bėgimo entuziastas, tačiau startavęs pirmąjį kartą tikina, kad ir šių metų maratono tikrai nepraleis.

Jaunas vyras pasakojo, kad praėjusių metų Kauno maratonas visiškai pateisino jo lūkesčius, o taip pat intriguoja – tai buvo ne tik bėgimas, bet ir didelis atradimas: „Kauno maratonas man paliko neišdildomą įspūdį. Be to, būtent per Kauno maratoną atradau savo gyvenimo meilę.“

Kas paskatino dalyvauti Kauno maratone pernai?

Niekada negalvojau apie ilgų distancijų bėgimą, kol nesusipažinau su Alvija. Dabar ji jau mano sužadėtinė. Susipažinome šokiuose, o pirmasis pasimatymas buvo būtent ilgos distancijos bėgimas. Ji pasiūlė pabėgioti. Kodėl gi ne? Pagalvojau ir nedvejodamas sutikau. Ji ruošėsi bėgti pusės maratono distanciją Kauno maratone, aš irgi pasirinkau tą pačią distanciją.

Bėgsite ir šių metų Kauno maratone. Kodėl nusprendėte dalyvauti dar kartą?

Nes man labai patiko pernai. Patiko ir organizavimas, ir nuotaika, ir oras. Pamenu, kad bėgant pradėjo lyti švelnus lietus, kuris tikrai pagelbėjo, ir nereikėjo naudoti punktuose esančiu vandeniu. Fantastika! Mačiau, kad šiais metai keitėsi trasa – ji turėtų būti įdomesnė ir neturėtų prailgti, nes nereikės kelis kartus bėgti pro tas pačias vietas. Grožėsimės Kaunu.

Galbūt šį kartą ryšitės maratono distancijai?

Pernai dalyvavau, kad smagiai praleisčiau laiką. Aišku, man buvo svarbu nubėgti distanciją, nes nežinojau savo galimybių. Šiais metais aukštumų taip pat nesiekiu, pasirinkau tą pačią 21 km trasą. Nekėliau kartelės aukščiau, nes jaučiu, kad nesu pasiruošęs bėgti visą maratoną. Galbūt pamėginsiu kitais metais. Šį kartą norėčiau pagerinti savo asmeninį rezultatą,

Kaip ruošiatės maratonui?

Bėgioju miške, taip pat žaidžiu futbolą, kuris padeda prasimankštinti. Nesiruošiu maratonui intensyviai. Jei planuočiau bėgti visą distanciją, tuomet tikrai treniruočiausi intensyviau.

Gal teko jėgas išbandyti ir kituose bėgimuose?

Esu dalyvavęs ir Vilniaus maratone. Ten taip pat su sužadėtine bėgome 21 km. trasą. Šis bėgimas buvo nepamirštamas todėl, kad dieną prieš jį šventėme draugų vestuves. Visą naktį šokome ir visiškai nemiegoję iš Kauno į Vilnių važiavom tiesiai į bėgimą. Pavyko jį įveikti, tačiau grįžti namo buvo jau sunkoka. Buvome tiek pavargę, kad, vos įlipę į mašiną, užmigome.

Ką patartumėte abejojantiems?

Žmones skatinčiau dalyvauti vien dėl to, kad bėgdamas maratonuose tu patiri visai kitokį jausmą, nei vakare bėgiodamas vienas. Adrenalinas užplūsta, kai pamatai plojančius ir palaikančius aistruolius. Be to, dar gauni medalį, kurį galėsi parodyti vaikams.

Atsimenu, kai atostogaudami Gran Kanarijoje netikėtai pamatėm iškabą, kad sausio 26 dieną vyks maratonas. Neturėjau nei bėgimo batų, nei buvau tam pasiruošęs, bet pagalvojau, kad čia būtų gyvenimo patirtis. Labai norėjau dalyvauti šiame bėgime ir turėti Gran Kanarijos maratono medalį. Susiradome palapinę, kurioje visi turėjo pasiimti numerius prieš maratoną, bet tik tada sužinojome, kad registracija į maratoną buvo pasibaigus jau prieš dešimt dienų.

Šiame maratone būčiau bėgęs nors ir basas, todėl rekomenduoju: prieš važiuodami kur nors atostogauti, pasižiūrėkite, ar nevyksta toje šalyje maratonas, nes tokių progų gali ir nepasikartoti.

Ko palinkėtumėte tiems, kurie Kauno maratone bėgs pirmą kartą?

Linkiu naktį gerai išsimiegoti, ryte užkąsti angliavandenių ir bėgti su šypsena veide, nes tai daugiau nei bėgimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA