Kaune – patiekalai iš… vabzdžių | Kas vyksta Kaune

Kaune – patiekalai iš… vabzdžių

Vabzdžių restoranas

Ar norėtumėte paragauti, koks lervos, kirmėlės ar svirplio skonis? Tokia galimybė Kaune jau yra. Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje, kur prasidėjo paroda „Agrobalt“, atidarytas vabzdžių restoranas „Pestaurant“. Idėjos autoriai kviečia įveikti savo baimes ir paragauti daugybę maistinių medžiagų turinčių vabzdžių: skruzdėlių, svirplių, milčiaus lervų ir kitų „kenkėjų“.
 
Organizatorių teigimu, pagal tarptautinių organizacijų ataskaitas, daugiau kaip 2 milijardai pasaulio gyventojų savo mitybos racioną jau papildė vabzdžiais, praturtintais baltymų, vitamino B, cinko, kalcio, geležies ir naudingų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g žiogų, gaunama daugiau kaip 20 g baltymų, 35,5 mg kalcio ir 5 mg geležies.
 
„Gardumynais vaišinsime nemokamai. Londone šis projektas sulaukė didelio susidomėjimo daugeliui paliko neišdildomą įspūdį, tad nusprendėme paįvairinti ir lietuvių mitybos racioną“, – pasakoja UAB „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė.

Vabzdžių paragauti išdrįsusių gurmanų teigimu, specialiai paruoštų vabzdžių skonis nustebina ir jis visiškai kitoks, nei galima tikėtis – skonis primena saulėgrąžas ar miltinius patiekalus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA