Merą pavaduojantis V.Popovas priėmė svečius iš Rusijos | Kas vyksta Kaune

Merą pavaduojantis V.Popovas priėmė svečius iš Rusijos

Antradienį Kauno vicemeras Vasilijus Popovas, laikinai pavaduojantis merą, priėmė pirmą kartą į Kauną su oficialiu vizitu atvykusį Didžiojo Naugardo (Velikij Novgorod) pirmąjį mero pavaduotoją Antoną Zemliaką.

Praėjusių metų birželį Didžiojo Naugardo Didžiojo Naugardo miesto dienose lankėsi mero pavaduotojas V. Popovas. Tai – atsakomasis vizitas, kurio tikslas – parengti miestų bendradarbiavimo ketinimų protokolą.

Kartu su svečiu iš Didžiojo Naugardo atvyko Olga Vasiljeva, Didžiojo Naugardo administracijos Turizmo ir užsienio ryšių komiteto pirmininkė ir Tatjana Paškova, Didžiojo Naugardo administracijos Vartotojų rinkos ir paslaugų komiteto pirmininkė. Susitikimo metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės kultūros, verslo ir turizmo srityse.

„Kaune ir Lietuvoj tenka lankytis pirmą kartą. Labai džiaugiuosi, kad pagerėjus kelių infrastruktūrai pagerėjo ir susiekimas tarp valstybių. Kaunas paliko šviesaus, modernaus miesto įspūdį. Rekomenduočiau savo miestiečiams atvykti ir praleisti savaitgalį Kaune. Juk iki jūsų miesto nuo Didžiojo Naugardo galima atvykti per dieną, savaitgalį praleisti čia ir vėl grįžti namo”, – teigė Didžiojo Naugardo vicemeras A. Zemlianka.

V. Popovas svečiams pristatė Kauną, pasakojo, kaip sekasi vykdyti ES lėšomis finansuojamus projektus, aptarė centrinės valdžios ir savivaldybių tarybų rinkimų sistemą.

„Kaunas – akademinis miestas, kuriame šiuo metu mokosi daugiau nei 40 tūkst. studentų. Čia visada daug jaunimo. Be to, Kaunas įsikūręs patogioje geografinėje šalies vietoje ir yra svarbus logistikos centras. 2015 metais miestą pasieks europinė „Rail Baltica” vėžė, bus atidarytas intermodalinis terminalas, kuris su Kauno oro uostu duos postūmį kitiems dideliems projektams”, – teigė V. Popovas.

Didysis Naugardas arba Novgorodas – miestas vakarų Rusijoje, prie Volchovo upės, srities administracinis centras, taip pat verslo ir pramonės centras. Mieste gyvena 219 tūkst. gyventojų. Didysis Naugardas yra vienas seniausių miestų Rusijoje. Gyvenvietė buvo įkurta V a., ją kurį laiką valdė vikingai. Viduramžiais Didysis Naugardas buvo klestintis miestas, turėjęs svarbių prekybinių ryšių su Hanzos sąjungos miestais.

XV a. miestas buvo prijungtas prie Maskvos. Novgorodas turi 10 miestų partnerių: Usikaupunki (Suomija), Mosas (Norvegija), Nanteras (Prancūzija), Vatfordas (Anglija), Belefeldas (Vokietija), Ročesteris (Jungtinės Amerikos Valstijos), Klivlendas (Jungtinės Amerikos Valstijos), Zibo (Kinija), Strasbūras (Prancūzija) ir Kohla Jarve (Estija).

„Keistis patirtimi visada yra naudinga abiems pusėms. Pastebėjau, kad mūsų miestai turi nemažai bendro – pas mus taip pat stipri akademinė bendruomenė, geras universitetas, išugdantis puikius įvairių sričių specialistus. Didysis Naugardas kaip ir Kaunas priklauso Naujosios Hanzos sąjungai. Prieš penkerius metus pas mus vyko Tarptautinės Hanzos dienos. Netgi panašumas yra tame, kad šiuo metu Didžiajame Naugarde mes taip pat statome tiltą per upę, kurį planuojame pabaigti 2015 m. Vadinasi, 2015-aisiais bus atitardyti du tiltai: vienas – Kaune, kitas – Didžiajame Naugarde”, – juokavo A. Zemlianka.

Didžiojo Naugardo vicemeras perdavė V. Popovui oficialų mero Jurijaus Bobriševo pakvietimą atvykti į birželio mėnesį vykstančias miesto dienas, minint 1155 m. nuo Didžiojo Naugardo įsikūrimo. Delegacija taip pat Kaune planuoja apžiūrėti „Žalgirio” areną, aplankyti Laisvąją ekonominę zoną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA