15-ą kartą išdalinti geriausi agurkų draugai – Auksiniai svogūnai | Kas vyksta Kaune

15-ą kartą išdalinti geriausi agurkų draugai – Auksiniai svogūnai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Balandžio pirmosios proga tradiciškai vyko „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų šventė. Šiais metais ji surengta Kėdainių arenoje. Renginį vesti patikėta jo senbūviui Arūnui Valinskui ir Algiui Ramanauskui-Greitai.

Šventės sumanytojas A.Valinskas atsakydamas į klausimą, kodėl šventė surengta Kėdainiuose, atsakė: „Svogūnas yra geriausias agurko draugas“.

15-ą kartą teikiamuose „Auksiniuose svogūnuose“ šiemet politikai ir visuomenės veikėjai varžėsi 10-yje nominacijų.

Metų mistikos svogūną atsiėmė Vytautas Šustauskas, kuris teigė, kad „puoselėja lietuvybę“.

Metų muzikos atradimu paskelbta Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji pagerbta už visų laikų geriausią šokį Seime pagal Viktoro dūdelę. Beje, L.Graužinienė šioje nominacijoje varžėsi pati su savimi, nes buvo nominuota ir kaip geriausia instrumentalistė, grojanti prezidentės nervais ir už atliktą repo kūrinį „tutitutita“.

Petras Gražulis pagerbtas kaip metų dizaineris. Praėjusiais metais jis sukūrė džinsus, kuriuose užtrauktukas skirtas ir politinėms pažiūroms reikšti. Šiam Seimo nariui atiteko dar viena nominacija, pavadinta „Metų apsėdimas“. Parlamentaras, atsiimdamas apdovanojimą, jautėsi laimingas lyg būdamas Holivude.

Metų vaiduokliu išrinktas Naglis Puteikis, kuris pasivaidenęs Klaipėdoje, pasitrynęs tarp konservatorių, sugalvojo žmones gasdinti pats, be partijos.

Metų poltergeistu išrinktas Viktoras Uspaskichas, kad puikiai naktimis stumdo Seimo pirmininko kėdes.

Metų laume tapo Birutė Vėsaitė už tai, kad ji išsinėrė iš kostiumėlio beviliodama į pirtį Petrą Gražulį.

Metų gyvūnus paskelbtas minotauras Artūras Zuokas, kuris yra pusiau meras, pusiau jautis pastatęs tokį Vilniaus skolų labirintą, kad išėjimą mato tik per S.Daukanto aikštę.

Metų patarlės titulą iškovojo Seimo narys Linas Balsys. „Kiek patarėją beatleidinėsi, jis vis tiek į prezidentūrą žiūri“.

Už gyvenimo nuopelnus auksiniams svogūnams apdovanotas Seimo narys, kėdainietis Viktoras Uspaskichas, dalyvavęs ir apdovanotas daugelyje „Auksinių svogūnų” švenčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA