Senturgyje akį traukė senoviniai baldai, technika ir ginklai | Kas vyksta Kaune

Senturgyje akį traukė senoviniai baldai, technika ir ginklai

Donaldo Petrausko nuotr.

Puikus oras ir rekordinis dalyvių skaičius tūkstančius kauniečių ir miesto svečių atviliojo į Kaune vykstantį didžiausią Baltijos šalyse senturgį „Laiko ratu“. Renginio lankytojai ne tik rinkosi sendaikčius, grožėjosi senovine technika, bet ir ragavo autentiškos neapolietiškos picos.

Skaisčiai šviečiant pavasarinei saulei ir prekiautojai, ir pirkėjai buvo gerai nusiteikę, todėl prekyba vyko sklandžiai. Besiderantiems pirkėjams prekybininkai negailėjo nuolaidų, o perkantieji džiaugėsi įsigiję išskirtinių daiktų už priimtiną kainą.

Šį kartą renginyje labiausiai akį traukė senoviniai baldai, technika ir ginklai. Tačiau, kaip visuomet, buvo gausu ir senovinės atributikos, knygų, paveikslų, indų, kitų namų apyvokos daiktų, taip pat ir muzikos įrašų vinilinėse plokštelėse.

Mobilioje malkomis kūrenamoje krosnyje kepta neapolietiška pica senturgio lankytojus vaišinęs Tomas Nicholsonas džiaugėsi pirmą kartą užsukęs į Kauną. Anot Tomo, lankytojai prie jo keptos picos rikiuojasi nuo pat ryto, negaili komplimentų, fotografuojasi.

Senturgyje pastebėtas Vilniaus meras ir kandidatas į šalies prezidentus Artūras Zuokas sakė čia besilankantis jau ne pirmą kartą.

Politikas šį kartą ėmėsi neįprastos misijos – nutarė pagelbėti vienai prekiautojai ir padėjo parduoti dvi senovines vazas. Jis taip pat teigė įsigijęs „Pink Floyd“ vinilinę plokštelę ir 1946 m. išleistą knygelę apie ugnikalnius.

Senturgis „Laiko ratu“ vyksta visą šį savaitgalį (penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį) Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA