Kaune atidarytas didžiulis farmacijos ir medicinos centras | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas didžiulis farmacijos ir medicinos centras

Antradienį Kaune atidarytas „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos bei sveikatos technologijų centras. Šiame centre vienoje vietoje įsikurs farmacijos, medicinos ir kitų biomedicinos sričių mokslininkai, atliksiantys įvairius fundamentalius ir taikomuosius sveikatos ir sveikatos technologijų mokslinius tyrimus. Projektas įgyvendintas už daugiau nei 50 mln. litų

Atidaryme sulaukta garbių svečių, tarp kurių buvo galima sutikti Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę, ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, kitus svečius.

„Tai yra istorinis renginys LSMU. Tai yra šimtmečio projektas. Tai bus itin svarbus projektas visai medikų bendruomenei ir visuomenei. Tai bus atspirtis ateities mokslo čempionams“, ceremonijoje teigė LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

Šiame naujame centre bus ugdomi aukščiausio tarptautinio lygio specialistai (studentai), teikiamos specializuotos itin aukštos kokybės paslaugos verslui, viešajam sektoriui. Centrą galima vadinti stipriu inovatyviojo verslo įmonių partneriu.

Moderniame atviros prieigos centre įrengtos šiuolaikinės laboratorijos su naujausia mokslinių tyrimų vykdymui būtina įranga. Čia vykdoma veiksmingesnių vaistų paieška ir kūrimas, natūralių biologiškai aktyvių junginių, vaistinių medžiagų taikinių paieška, ląstelių genetikos, vaistinių medžiagų tiekimo sistemų biofarmaciniai tyrimai ir kt. Centro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus bus siekiama panaudoti ir klinikinėje praktikoje, diegiant naujus diagnostinius metodus, tobulinant esamus bei panaudojant naujus medikamentus efektyvesnei klinikinei praktikai gydymo įstaigose.

„Dažnai vyksta diskusijus, ar Lietuva būtų pajėgi pastatyti tokį objektą. Tai mums, kaip mažai valstybei leidžia nukreipti investicijas, kur jos duoda daugiausiai naudos. Dabar lėšos numatytos ne pastatams statyti, o technologijoms, kad Lietuva galėtų diktuoti tam tikras madas“, teigė vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

„Kauno slėniai rodo pavyzdį kitiems Lietuvos slėniams. Kaune baigtumo procentas yra didžiausias. Nežinau, kodėl taip yra. Mes gana aktyviai kontroliuojame šiuos projektus, nes buvo iškilę realių grėsmių lėšų įsisavinimui. Šis projektas padės pritraukti į Lietuvą naujų investicijų. Vaistų bandymai, testavimas galėtų pritraukti lėšų ne tik valstybei, bet ir universitetui“, objekto atidarymo šventėje sakė Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA